Izaslanstvo HDZ BiH na polaganju kamena temeljca za novu Kliniku za onkologiju SKB Mostar

...u ponedjeljak 13. rujna 2010. godine svečanom otvorenju radova i polaganju kamena temeljca za novu Kliniku za onkologiju SKB Mostar.

Kandidatkinja HDZ BiH za hrvatskog člana predsjedništva BiH predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto zbog obilježavanja 15 obljetnice oslobađanja općine Jajce i Dobretići nije mogla nazočiti svečanosti polaganja kamena temeljca, no poslala je brzojav čestitke.

„Svi pokazatelji govore kako se radi o iznimno značajnom projektu i odličnom primjeru kvalitetne investicije za ovaj kraj i sve njegove žitelje. Onkološki odjel SKB u Mostaru – ustanova , stručni liječnički tim , medicinsko osoblje uz suvremenu opremu će vjerujem, osigurati i garantirati svakom čovjeku stručnu i potrebnu liječnički skrb , adekvatno i pravovremeno liječenje i sve ono nužno , što su do sada morali , na žalost, tražiti na dugim mjestima. Stoga, na poseban način čestitam svima onima koji su ,davno započetu Idejno rješenje , usuglašeno sa doktrinama onkolozima,stručnjacima radiolozima sustavno i organizirano pretočili u ovo danas-polaganje kamena temeljca za suvremenu zdravstvenu ustanovu. Dodala bih i poručila kako je obveza svima nama raditi i boriti se za još veći broj projekata kojima se osiguravaju uvjeti za ispunjenje prava propisanih međunarodnim konvencijama ali i prava koja su zagarantirana svakom čovjeku po rođenju. Neka ovaj projekt bude putokaz za rad i djelovanje u tom pravcu i u buduće“, stoji između ostalog u brzojavu čestitke kandidatkinje HDZ BiH za hrvatskog člana predsjedništva BiH Borjane Krišto.

Nazočnima se obratio i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, koji je podsjetio koliki je značaj SKB Mostar i izgradnje nove klinike za onkologiju.

„Prije dvije godine otvorena je SKB Mostar, I tada bilo je brojnih skeptika, koji su zastupali mišljenje da se taj projekt neće baš tako brzo završiti. Međutim, danas smo svjedoci da imamo nešto što je kvalitetno, što je dobro i što daje vrhunsku uslugu građanima Mostara i cijele Hercegovine, tako da vjerujemo da danas prisustvujemo iznimno važnom postavljenju temeljnog kamena za novu Kliniku za onkologiju, gdje će građani grada Mostara i Hercegovine imati potrebnu liječničku skrb koju i očekuju, a znajući da svaka četvrta osoba u BiH umire od nekog oblika karcinoma, mislim da je sasvim jasno koliko je velik značaj ovog projekta“, poručio je gradonačelnik Bešlić.

Ravnatelj SKB Mostar prof.dr.sc Ante Kvesić prigodnim govorom zahvalio je svim onima koji su na bilo koji način doprinijeli da se otpočne s radovima na izgradnji Klinike za onkologiju. „Riječi zahvale upućujem prije svega Ministarstvu financija BiH, na čelu s ministrom Draganom Vrankićem, potom Ministarstvu financija Federacije BiH, na čelu s gospodinom Vjekom Bevandom i gospodinom Samirom Bakićem. Iskreno hvala i gradonačelniku Mostara Ljubi Bešliću, koji je kao pravi domaćin u svim našim projektima uvijek prisutan i daje nam nesebičnu potporu.

Srdačne riječi zahvale upućujem i agilnim članicama Udruge Novi pogled i Zajednici žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača na njihovoj svesrdnoj potpori i organiziranju Donatorske večere za mostarsku Onkologiju“, naglasio je ravnatelj dr. Kvesić.