Izaslanstvo HDZ-a BIH u Podmilačju na proslavi sv. Ivana Krstitelja

Prvog dana proslave, na uočnicu, zamjenik predsjednika HDZ-a BiH i predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta BiH Niko Lozančić te član Predsjedništva HDZ-a BiH i dopredsjednik Republike Srpske Davor Čordaš predvodili su stranačko izaslanstvo, koje je bilo na svetoj misi i molitvi za bolesnike.  

 Uzoriti kardinal Vinko Puljić, koji je i predvodio misu, pozvao je vjernike na praštanje, Hrvate u BiH da masovno izađu na predstojeće opće izbore, te Hrvate koji su podrijetlom iz BiH, a žive izvan naše zemlje, da se registriraju i glasuju dopisnim putem na listopadskim izborima u BiH kako bi izabrali one koji će raditi na njihovu povratku i obnovi domova iz kojih su prognani ili izbjegli.

 Drugog dana proslave, na sam dan blagdana Sv. Ivana Krstitelja, izaslanstvo HDZ-a BiH predvodili su predsjednik dr. Dragan Čović i predsjednica Federacije BiH i kandidatkinja HDZ-a za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto. Središnju hodočasničku misa s molitvama za bolesnike predvodio je fra Ivo Jurišić. 

 Predsjednik HDZ-a dr. Dragan Čović čestitao je fra Zoranu Mandiću blagdana Sv. Ivana Krstitelja. 

 "Poštovani fra Zorane, u povodu blagdana sv. Ivana Krstitelja, patrona Vaše župe, Vama, redovnicama i redovnicima i svim vjernicima, u svoje osobno ime i u ime HDZ-a BiH upućujem iskrene čestitke i želim svako dobro. 

 Ivan Krstitelj, u svojoj osobnoj vrijednosti i povijesnom djelu, Božji je dar ne samo roditeljima nego i svim ljudima svih naroda i vremena. Zato se i naziva čovjek poslan od Boga. S neodoljivom snagom prodirao je Ivanov govor do zadnjih kutaka srca i u ljudima lomio posljednja uporišta tame i zlobe. Propovijedajući duhovni preporod, obraćenje i pokoru, Ivan se obraćao svim ljudima, bez obzira na njihovo porijeklo, službu, položaj i društveni ugled. 

 Štoviše, on se najprije obraćao prvacima naroda jer je njihova odgovornost najveća; naviještao im je da nijedna zemaljska sila nije izuzeta ispod suda Božjeg. Neka blagdan Sv. Ivana Krstitelja u svima nama oživi nadu u snagu mira, pravde i snošljivosti i osnaži našu vjeru u život, bez nasilja i mržnje", istaknuo je Čović u svojoj čestitki.

 (Fena)