Izaslanstvo HDZ-a BIH na proslavi Svetog Ante u Bugojnu

HDZ, izbori 2010, HDZ BiH, Dragan Čović
Svečano misno slavlje predvodio je fra Mijo Džolan, koji je podcrtao nauk sv. Antuna, izvanrednog sveca koji, u tajnovitom nacrtu Božje providnosti, ostaje i danas velik učitelj duhovnog života, živi primjer kreposti i svetosti, moćni zagovornik kod Boga, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Jučer je obilježena i 130. obljetnica crkve Sv. Antuna Padovanskog u Bugojnu, koja je tim povodom obnovljena darovima institucija i vjernika.

Župnik fra Vinko Sičaja posebno je naglasio da su po četvrtinu neophodnih sredstava za restauraciju i obnovu crkve darovali Hrvati Bugojna, raseljeni hrvatski puk Bugojna iz Linza i Sidneyja, zatim dužnosnici iz HDZ-a BIH u institucijama županije, Federacije BiH i države, te Vlada Republike Hrvatske.

Radove na restauraciji Crkve Sv. Antuna u Bugojnu vodio je arhitekt Zdenko Antunović iz Bugojna, a u ratu i poraću uništene te nedostajuće vitraje izradio je akademski slikar Vlatko Blažanović iz Zagreba.

Zahvalnice za potporu restauracije crkve te slike postavljenih vitraja darovani su kumovima vitraja te predsjedniku HDZ-a BIH za ukupnu potporu župi i Hrvatima Bugojna, stoji u priopćenju za javnost HDZ-a BiH.

(Fena)