Iz livanjskog HDZ-a 1990 istupila 44 člana

HDZ 1990, HDZ 1990, čistke

HDZ 1990 se deklarirao kao narodna stranka čiji se program temelji na načelima demokracije i civilizacije. O kakvoj se demokratskoj, civiliziranoj, narodnoj, socijalnoj, suvremenoj, državotvornoj i europskoj stranci radi svjedoče fizički i verbalni napadi na članove OO HDZ-a 1990 Livno, a koji se nisu slagali s politikom vodstva stranke. Napadi na crkvu i svećenike na sjednicama OO HDZ 1990 postali su uobičajena pojava. Stranka koalira s NS RZB i SDP-om, iako se radi o strankama koje su posve različitog ideološkog opredjeljenja. Borba za fotelje, a prije svega upravne i nadzorne odbore, davanje novca iz županijskog proračuna svojim zaslužnim članovima, te izbacivanjem iz stranke trojice naših vijećnika koji su javno na sjednici Općinskog vijeća Livno podržali HRT HB jer nisu htjeli deklarativno podržati HRT HB,  a što je tražio OO HDZ 1990 i sam vrh stranke s Božom Ljubićem.

VodstvoOpćinske organizacije HDZ-a 1990 Livno zaboravilo je na izborna obećanja koja su dali prije izbora 2009. i 2008.godine. Svojim dosadašnjim radom stranka se u potpunosti otuđila od članstva i naroda. Osobni interesi pojedinacaiz vrha stranke, a koji obnašaju dužnosti u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u Hercegbosanskoj županiji prevladali su u odnosu na opće interese, te su tranku udaljili od njenih proklamiranih ciljeva, a koje proizlaze iz Statuta i Programske deklaracije.

Ovakvo stanje i odnos prema našem članstvu, a prije svega prema našem temeljnom ogranku, doveli su do unutarstranačkih podjela. PRedsjednik temeljnog ogranka Vidoši, dr. Ivica Jozić, iskoristio je stranku za svoje osobne interese. Nije sazivao sjednice temeljnog ogranka, određivao je kandidate za županijsku listu bez znanja i suglasnosti temeljnog ogranka, a da stvar bude još gora odredio je svog brata Darka. Njih dvojica ostvarila su svoje političke ciljeve, a kao nagradu za svoj rad dobili su temeljni ogranak bez članstva. Stranka to sam ja! Temeljni ogranak Vidoši nikada nije i neće podržavati politiku osobnih interesa.

Mi, članovi HDZ-a 1990 temeljnog ogranka Vidoši, nas 44 ne želimo svojim članstvom u HDZ-u 1990 podupirati i legalizirati ovakvu politiku stranke. Podupiremo i zagovaramo politiku ujedinjenja političkih stranaka s hrvatskim predznakom, a prije svega politiku ujedinjenja dva HDZ-a, te se suprostavljamo svim podjelama unutar hrvatskog korpusa, jer se samo na taj način možemo izboriti za jednakopravnost s druga dva naroda u BiH. Iz tih razloga zajednički istupamo iz HDZ-a  1990. Dr. Ivici Joziću i njegovoj trojici članova iz Vidoša želimo uspjeh u životu i radu!

Skupština temeljnog ogranka Vidoši.

livno-online.com