Ivica Skočibušić predsjednik Mladeži HSP-a

HSP BIH, HSP BIH, ivica skočibušić, jurišić
 "Svjestan sam odgovornosti prema sebi, prema Mladeži, prema stranci, ali i prema mladima u BiH. Mladež Hrvatske stranke prava danas je brojnija nego ikada, u pravaškoj filozofiji svoj put pronalazi sve više visokoobrazovanih mladih ljudi i stoga je moja obveza kao predsjednika još veća", kazao je Skočibušić.

 Obraćajući se nazočnima on je kazao kako najvećom svojom zadaćom smatra ustroj Mladeži, osnivanje podružnica i županijskih vijeća na području djelovanja HSP-a, gdje to do sada nije učinjeno, obilježavanje datuma značajnih za HSP i Hrvate te pokretanje raznih inicijativa i medijskih nastupa. 
 
 "Ideja i zamisli ima još, ali buduće vrijeme i rad iznjedrit će nove ideje i planove. Jedanaest godina provedenih u HSP-u daje mi snagu i vjeru da ću zajedno s predsjedništvom raditi na dobrobit Mladeži i Stranke, da će ova pravaška Mladež biti ponos svih nas", poručio je u svome govoru  Skočibušić.
  
 Na Saboru  je bio i predsjednik HSP-a BiH  Zvonko Jurišić. On je istaknuo kako današnji sabor nije otvaranje predizborne kampanje, već zakletva u pravaštvo.
 
 "Kad kažem sastali smo se da bismo se zakleli, prvenstveno mislim kako smo danas ovdje s najzdravijim dijelom hrvatskog korpusa, danas su ovdje i mladi i mi zreliji, danas smo ovdje da zajednički promišljamo i našu i hrvatsku budućnost. 

 Često ste čuli fraze kako na mlađima svijet ostaje. To je najčešće politička fraza, ali isto tako to je i biološka istina. U politici ta fraza znači nešto drugačije od društva općenito. Drugačija je jer ta misao u politici obavezuje mlade ljude da se školuju, educiraju i usavršavaju. Politika, pravaštvo, a napose hrvatska politika u budućnosti u BiH traži sofisticirane političke ratnike, traži učene ljude, traži mudre osobe i traži one koji su spremni  i znaju igrati političku igru. Tražimo one s kojima ćemo u noći s 3. na 4. listopada ove godine moći zapjevati",  kazao je Jurišić.
 
 "Nepravda i neodgovornost trebaju biti poticaj da se izgradi bolje društvo i sretniji hrvatski narod u njemu", kazao je na kraju predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić. 
  
 Nakon sabora održan je koncert Giuliana, nastupila je klapa Hrvoje i desetak kulturno-umjetničkih društava iz BiH.
 
 (Fena)