HSP će oživjeti gospodarstvo u HNŽ

Živko Budimir
Budimir je naglasio važnost uspostavljanja povjerenja među narodima i ljudima kao temelj za bilo kakav daljnji napredak. Također, kao prioritet HSP-a, Budimir je istaknuo pokretanje borbe protiv korupcije i kriminala.
„Hercegovina je sustavno gospodarski izrabljivana od Vlade FBiH, ali i od hrvatske političke elite. Danas se Hercegovina nalazi na samom rubu ponora, hrvatski narod u Bosni i Hercegovini živi teže nego u vremenu nakon rata, a krivac za ovakav razvoj situacije jeste korumpirana politika hrvatskih političara koji obnašaju vlast, odnosno (ne)rad hrvatskih predstavnika u institucijama FBiH i BiH“, naveo je Budimir.
Budimir je napomenuo kako je gospodarskom padu i teškom položaju hrvatskog naroda pridonijelo nekorektno ponašanje bošnjačkih političara te radikalni stavovi srpske politike u BiH.“
„Oporavak domaćeg gospodarstva vidim u razvoju grana gospodarstva koja mogu biti potpomognuta sredstvima predpristupnih fondova EU-a. Riječ je o sredstvima koja do sada nismo skoro uopće koristili, a njihovim korištenjem možemo pomoći razvoju malog i srednjeg poduzetništva. Naglašavam i potrebu otvaranja gospodarskih zona kojih danas u cijeloj BiH ima svega četiri ili pet“, kazao je Budimir.
Nazočne Blatničane je posebno zanimalo kako zaštiti proizvodnju grožđa te im je Budimir predstavio program zaštite domaće proizvodnje koji uključuje zaštitu uvoza sezonskog voća i povrća po uzoru na zemlje Zapada.
Velikom broju okupljenih obratili su se i Albert Šunjić, ministar za pitanje branitelja u HNŽ-u, Draženka Gagro, predsjednica Mladeži HSP-a BiH i Tihomir Šarac, kao domaćin tribine i predsjednik HSP-a BiH Čitluk.
Šunjić je istaknuo pomake koji su učinjeni po pitanju problema branitelja u HNŽ-u dok je Gagro, kao diplomirani agronom, podijelila s nazočnima probleme poljoprivrednika čitlučkog kraja.
Tihomir Šarac je izrazio zadovoljstvo zbog masovnih dolazaka mještana na tribine koje organizira HSP BiH te je istaknuo kako u svim mjesnim zajednicama općine Čitluk HSP BiH uživa veliku potporu naroda što, prema njegovim riječima, upućuje na sigurnu pobjedu HSP-a BiH, kako u Čitluka, tako i na razini županije.