HSP BiH poziva Željka Košmića da se natječe za člana Predsjedništva BiH iz reda građana

HSP BiH poziva Željka Košmića da se natječe za člana Predsjedništva BiH iz reda građana
Budući da je gosp. Komšić u više navrata govorio da je ponosan kako ga nisu izabrali samo Hrvati, bilo bi najbolje da pokaže dosljednost i nastavi svoje djelovanje kao kandidat iz reda građana. Nažalost, i SDP kao i druge velike stranke s dominantnom potporom u bošnjačkom političkom korpusu tretiraju Hrvate kao zakrpu za pokrivanje političkih ambicija u ostvarivanju državotvornih interesa Bošnjaka kroz masku multietničnosti.

Ukoliko zaista SDP želi ravnopravnost naroda i građana u BiH, neka onda to pokaže i vlastitim primjerom. Neka barem dio promotivnih i promidžbenih materijala i poruka, obraćanja stranačkih dužnosnika kao i službena internetska stranica te stranke, budu objavljeni na hrvatskome jeziku, kako bi i Hrvati bili ravnopravno zastupljeni.

Nažalost, to dosada nije bio slučaj i teško je zamisliti kakvu će ravnopravnost SDP ostvarivati ako bude sudjelovala u vlasti nakon izbora kada im danas dok se natječu za glasove Hrvata nije važan osjećaj dostojanstva i ravnopravnosti koji treba osigurati Hrvatima kao jednom od ravnopravnih i konstitutivnih naroda u BiH.

HSP BiH podupire sva nastojanja oko izgradnje pravednog i mirnog društva u zajedničkoj domovini Bosni i Hercegovini, ali ne pristaje na politiku „države za čovjeka“, pa makar taj čovjek bio predsjednik Uprave Bošnjačkoga instituta u Sarajevu.