HSP BiH poziva Željka Košmića da se natječe za člana Predsjedništva BiH iz reda građana

Budući da je gosp. Komšić u više navrata govorio da je ponosan kako ga nisu izabrali samo Hrvati, bilo bi najbolje da pokaže dosljednost i nastavi svoje djelovanje kao kandidat iz reda građana. Nažalost, i SDP kao i druge velike stranke s dominantnom potporom u bošnjačkom političkom korpusu tretiraju Hrvate kao zakrpu za pokrivanje političkih ambicija u ostvarivanju državotvornih interesa Bošnjaka kroz masku multietničnosti.

Ukoliko zaista SDP želi ravnopravnost naroda i građana u BiH, neka onda to pokaže i vlastitim primjerom. Neka barem dio promotivnih i promidžbenih materijala i poruka, obraćanja stranačkih dužnosnika kao i službena internetska stranica te stranke, budu objavljeni na hrvatskome jeziku, kako bi i Hrvati bili ravnopravno zastupljeni.

Nažalost, to dosada nije bio slučaj i teško je zamisliti kakvu će ravnopravnost SDP ostvarivati ako bude sudjelovala u vlasti nakon izbora kada im danas dok se natječu za glasove Hrvata nije važan osjećaj dostojanstva i ravnopravnosti koji treba osigurati Hrvatima kao jednom od ravnopravnih i konstitutivnih naroda u BiH.

HSP BiH podupire sva nastojanja oko izgradnje pravednog i mirnog društva u zajedničkoj domovini Bosni i Hercegovini, ali ne pristaje na politiku „države za čovjeka“, pa makar taj čovjek bio predsjednik Uprave Bošnjačkoga instituta u Sarajevu.