Hrvatska koalicija HDZ 1990 – HSP BIH: Nećemo pristati da Bosanska Posavina postane hrvatsko Kosovo.

Hrvatska koalicija HDZ 1990 – HSP BIH drži potpuno neprihvatljivim i politički štetnim iznošenje sličnih floskula koji za cilj imaju jedino i isključivo podgrijavanje velikosrpskih pretenzija s ove strane Drine. Ovakav način odašiljanja poruka odavno je nadišao jeftino politikantstvo i već predstavlja opasnu i zapaljivu retoriku koja ne vodi ničemu dobrome.

Potpuno je licemjerje govoriti o mirnom procesu osamostaljivanja manjeg bh. entiteta, nakon što ratni pohod iz devedesetih nije dovršio planiranu agresiju. Gosp. Dodik bi morao znati, da je bilo moguće mirno podijeliti Bosnu i Hercegovinu, da bi to već odavno velike svjetske sile učinile.

Budući da je gosp. Dodik poručio kako „nitko ne može znati kada će se BiH raspasti, ali da će to vrijeme sigurno doći“, Hrvatska koalicija HSP BIH – HDZ 1990 poručuje gosp. Dodiku da će se entitet Republika Srpska sigurno raspasti prije nego što se raspadne Bosna i Hercegovina.

Gosp. Dodik eventualne sugovornike i istomišljenike može pronaći jedino u tzv. „stožernoj stranci“ – HDZ BiH, čiji su predstavnici kroz posljednja dva desetljeća gotovo isključivo odlučivali o sudbini hrvatskoga naroda u BiH, pa i potpisali Daytonski sporazum i prihvatili današnji ustroj BiH, kojim je omogućeno Dodiku i njemu sličnima da dosipa sol na najveće rane hrvatske novije povijesti.

Ni Bosna i Hercegovina, a ponajmanje entitet Republika Srpska, nisu trajna kategorija. Trajna kategorija su isključivo narodi i zemlja na kojoj žive, koju su im u baštinu ostavili njihovi preci. Stoga bi pristajanje na bilo kakva podmetanja gosp. Dodika bilo ravno veleizdaji. Nitko od Hrvata i hrvatskih političara sigurno nikada neće pristati da Bosanska Posavina postane hrvatsko Kosovo.