FOTO  HDZ BIH: Radom za boljitak i Lijanović već duže vremena sustavno rade na razbijanju jedinstva Kreševske šestorke

..., Vrapčići i Drežnica je u srijedu, 5. svibnja 2010. godine, u mostarskom naselju Bijelo Polje održana javna tribina ''PERSPEKTIVE HRVATA U BiH'' za sve građane, članove i simpatizere HDZ BiH.

Na javnoj tribini su govorili: Ilija Filipović - član Predsjedništva HDZ BiH, predsjednik ŽO HDZ BiH HNŽ i dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH te Denis Lasić - predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH Mostar.

Član Predsjedništva HDZ BiH, predsjednik ŽO HDZ BiH HNŽ i dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ilija Filipovićgovorio je o aktualnoj poziciji i perspektivama hrvatskoga naroda u BiH te aktivnostima HDZ BiH u predstojećem razdoblju. 

„Aktualna pozicija hrvatskoga naroda u BiH je katastrofalna i to ne treba kriti. Hrvati u BiH su danas ustavno nejednakopravni s druga dva konstitutivna naroda u BiH. Naravno, da je najveća odgovornost na HDZ BiH. Od te odgovornosti ne treba bježati, jer smo mi stožerna stranka hrvatskoga naroda u BiH i to ćemo biti i nakon predstojećih Općih izbora 2010. Nas mora zadovoljiti jedino istinska ustavna jednakopravnost hrvatskoga naroda u BiH.

Realno je očekivati kako će BiH u razdoblju od tri do pet mjeseci nakon izbora dobiti novi Ustav. Mi smo javnosti već odavno ponudili naše viđenje tog novog Ustava - BiH u međunarodno priznatim granicama, jednakost tri konstitutivna naroda u BiH i diskontinuitet teritorija u BiH kroz četiri federalne jedinice na srednjoj razini vlasti. Ovo će apsolutno spriječiti bilo kakvo razmišljanje ili tehničku mogućnost bilo kakvih podjela. Zaštitit ćemo do kraja ustavnu poziciju hrvatskoga naroda u BiH. Cilj HDZ BiH je osigurati minimalno 130.000 glasova na predstojećim Općim izborima i dobiti hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

HDZ BiH je stranka koja svojim političkim djelovanjem nastoji stvarati političku opciju prihvatljivu za sve demokratske i proeuropske orijentirane političke trendove te da svoj izborni program temelji na socijalnoj osjetljivosti, ekonomskim programima i izgradnji pravne države", istaknuo je u svom izlaganju Filipović.
Član Predsjedništva HDZ BiH, predsjednik ŽO HDZ BiH HNŽ i dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ilija Filipović istaknuo je u svom obraćanju nazočnima kako Narodna stranka Radom za boljitak i njezin dopredsjednik Jerko Ivanković Lijanović već duže vremena sustavno rade na razbijanju jedinstva Kreševske šestorke i ruše Deklaraciju potpisanu u Kreševu. „Posljednji sastanci Kreševske šestorke obilježeni su otvorenim provokacijama, odnosno izvrtanjem teza kako je HDZ BiH jedanput kriv za jedno drugi put za nešto drugo, ali takve izjave su ništa drugo nego politički marketing. Jasno je da NS RZB i Jerko Ivanković Lijanović i njegova stranka zbog interesa određenih krugova, koji ne pripadaju Kreševskoj šestorci rade na njezinu razbijanju, a to se onda želi prikazati kao da je to djelo HDZ BiH. Podsjećamo javnost kako je HDZ BiH autor Deklaracije koja je potpisana u Kreševu, te da nije nikada niti će u budućnosti raditi na njezinom razbijanju", istaknuo je Filipović.
Predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH Mostar Denis Lasić govorio je o dosadašnjim i predstojećim aktivnostima HDZ BiH u Gradu Mostaru i zastupnika HDZ BiH u Gradskom vijeću Mostara. „Kao stožerna stranka hrvatskog naroda u GV Mostara, znamo vrlo dobro svu problematiku s kojom se susreću građani Mostara u svakodnevnom radu i životu. Isto tako, djelujući u okovima nametnutog Statuta za Grad Mostar, rad u istom takvom vijeću je vrlo otežan. No, HDZ BiH spreman je u potpunosti zaštititi nacionalne interese Hrvata Grada Mostara. S punim pravom možemo reći kako smo jedina hrvatska stranka koja će se izboriti za istinsku ustavnu jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda u BiH. Svjesni smo svojih slabosti i HDZ BiH već radi na njihovom otklanjanju. Zaustavit ćemo i one samozvane spasitelje hrvatskog naroda u BiH koji ne biraju sredstva da nas uvjere kako je jedina ispravna politika - politika pognute glave i podaničkog statusa.

Ti isti i dan danas čine sve, preko svojih kontroliranih tiskanih i elektronskih medija, da nas minimiziraju te marginaliziraju naš utjecaj u hrvatskom narodu u BiH", istaknuo je u svom izlaganju Lasić.