HDZ BiH očekuje potporu više od više od 130 tisuća glasača.

 Dragan Čović
U izjavi za medije predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović poručio je kako za ove izbore podižu prag i idu na više od 130 tisuća glasača.
 
Na današnjoj sjednici u Mostaru dogovoreno je kako će priču o listama HDZ-a BiH otvoriti 7. lipnja na sjednici Predsjedništva te stranke u Žepču.
 
Također, danas je utvrđen čitav niz aktivnosti do 1. listopada kada će održati završni skup te stranke u Mostaru.
 
Čović je komentirao i priopćenje HDZ-a BiH u kojem stoji da HSP Đ-J, HDZ 1990 i NS Radom za boljitak ruše kreševsku šestorku, kazavši kako kreševska šestorka ima trajnu vrijednost.
 
"Ono što me žalosti jest da oni koji su jedva dotjerani da to jutro dođu u Kreševo da potpišu deklaraciju, danas to na neki način pokušavaju baštiniti kao jednu svoju vrijednost", kazao je Čović.
 
Kazao je i to da će s kolegama kreševske šestorke i u buduće imati korektan odnos, te je najavio niz sastanaka sa svim strankama u BiH, kao i sastanak s predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem.
 
Vezano za pisanje pojedinih medija kako će se u petak potvrditi optužnica protiv Dragana Čovića u slučaju "Eronet", Čović je kazao kako to ne prati jer bi, kako je kazao, bilo nakaradno da se on kao predsjednik stranke obazire na napise od prije 10 dana da će netko nešto uraditi ili da je uradio.
 
"Jedan te isti tekst slušam više od 10 godina. Ponosan sam na ono što sam radio kao predsjednik Nadzornog odbora HT-a, a ne Eroneta kao što neki pišu", poručio je Čović.
 
(Fena)