HDZ 1990 proziva Borjanu Krišto za obmanu javnosti

Iz HDZ-a 1990 navode kako to nije istina, jer su jučerašnje Tadićeve izjave iste kao i dosadašnje da Srbija podržava suverenitet BiH, zasnovan na daytonskom sporazumu i dogovor dva entiteta i tri naroda.
 
"Jasno je dakle, svakome osim Borjani Krišto, da podržavanje dva entiteta u BiH znači neravnopravnost za hrvatski narod. Krišto, ako je htjela opravdati svoj put u Beograd u nacionalnom smislu onda je to morala naglasiti, jer ne vjerujemo da toga nije svjesna.
 
Međutim, ovaj posjet je imao drugi cilj. Posjetom Beogradu  Krišto je kao i Dragan Čović predsjednik stranke kojoj pripada HDZ BiH bila samo u funkciji potvrđivanja neupitnosti Republike Srpske kao što su to uradili nebrojeno puta, i ako takva je dobro došla u Beograd. Time je dodala još jedan snažan  argument tezi da je HDZ BiH u savezu s SNSD-om i Miloradom Dodikom, a zajedno u savezu s vlastima u Beogradu.
 
HDZ 1990 smatra da nema ravnopravnosti naroda u BiH ni Bosne i Hercegovine kao države bez novoga unutarnjeg ustroja BiH. Svi koji i dalje zagovaraju dva entiteta nisu za promjene, a oni koji to ignoriraju, a traže potporu od tih i takvih, ili su s njima u savezu, rade protiv hrvatskih nacionalnih interesa", navodi se u priopćenju.
 
(Fena)