HDZ 1990 i HSP nastavljaju s prljavom kampanjom

HDZ BiH ponovno osuđuje političke poteze interesne i, za Hrvate u BiH, štetne koalicije HDZ1990 i HSP. Njihovi potezi su štetni za cjelokupni izborni proces i položaj Hrvata u BiH. Iako su uporno tvrdili kako oni ne  stoje iza prljavog plakatiranja, ipak stoji činjenica kako su se aktivisti i najviši dužnosnici HDZ1990 i HSP, u nedostatku izbornog programa i političkih argumenata, opredijelili za blaćenje HDZ BiH i vođenje samo prljave kampanje.

HDZ BiH još jedanput podsjeća kako koalicija HDZ1990 i HSP nema politike, nema programa i nema strategije. Njihova je strategija samo prljava kampanja i blaćenje dužnosnika i stranke HDZ BiH. Bez obzira na bačenu rukavicu i poziv za izborni rat prljavim sredstvima od strane dužnosnika te štetne koalicije, HDZ BiH upozorava javnost da neće prihvatiti igru „prljavaca“ te da će se u kampanji okrenuti samo pozitivnim temama, temama i pitanjima koji su od strateškog interesa Hrvata u BiH.

HDZ BiH je svjestan kako stranke koje nemaju programa trebaju zaoštriti kampanju i dovesti je do apsurda. Takva kampanja treba rezultirati neizlaskom birača na izbore što je konačan interes HDZ1990 i njihova partnera HSP. Na taj način žele osigurati izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH, a sebe ugurati u postizbornu crvenu koaliciju.

HDZ BiH poziva birače da prepoznaju ovakvu političku praksu, odbace njihove aktivnosti, te da sve to kazne na izborima. Stranke bez političkog programa ne zaslužujU povjerenje hrvatskoga naroda u BiH.

Umjesto da se građanski pristojno ispričaju i Borjani Krišto i javnosti,  oni i dalje zagađuju javni i medijski prostor svojim glupim izgovorima za ono što nema izgovora. Slike sve pokazuju. Očio je kako sva demagogija njih i njihovog kandidata Martina Raguža poprima ozbiljne analize štetnosti po društvo u cijelosti. Očito je kako su se u svojoj bahatosti izgubili i da voze kao muha bez glave.

HDZ BiH poziva Središnje izborno povjerenstvo BiH da sankcionira ove dvije stranke zbog kršenja Izbornog zakona BiH. Dokaza već ima dovoljno.