General Martin Frančešević, ratni zapovjednik 108. HVO brigade Ravne Brčko postao član HDZ BiH

BIH, Borjana Krišto, Martin Frančešević
...Ravne-Brčko i pomoćnika ministra Branitelja u vladi Federacije Bosne i Hercegovine HDZ-u BiH. Ovo je nastavak davanja masovne potpore ratnih zapovjednika i branitelja HVO-a HDZ-u BiH, koji su prepoznali važnost predstojećih izbora i izbora hrvatskog člana predsjedništva u osobi Borjane Krišto.

General Martin Frančešević kazao je, kako već duže vremena blizak HDZ-u BiH i kako je kroz rad u Vladi Federacije BiH kao pomoćnik ministra za Branitelje surađivao sa predsjednicom Federacije Borjanom Krišto. Kroz suradnju s gospođom Borjanom Krišto uvidio je, da je gospođa Krišto osoba koja je sposobna i s velikim političkim iskustvom, koja može predstavljati Hrvate u BiH na jedan dostojanstven način. Kandidatura Borjane Krišto za hrvatskog člana predsjedništva je ujedno i razloga pristupanja generala Frančeševića HDZ-u BiH. Uz genarala Frančeševića svoju potporu HDZ-u BiH i kandidatkinji Borjani Krišto dali su ratni pukovnici Ivo Filipović (Runjo) i Niko Tomić (Bratan).

Predsjednik odbora HDZ BiH Organizacije za Brčko distrikt dr. Anto Domić, kazao je kako je ova tiskovna konferencija nastavak masovne potpore časničkog kora i braniteljske populacije HDZ-u BiH.