FUP: U FBIH osam manjih incidenata

Na području Livanjke županije, na biralištima Drvar Selo i Trninići Brijeg, zabilježeni su slučajevi verbalnog konflikta birača sa članovima općinskih izbornih komisija.

Istovjetne situacije zabilježene su u Unsko-sanskoj županiji, na biralištima Bakšaiš i Gata.

U Zapadnohercegovačkoj čupaniji na biralištu Prolog glasanje je prekinuto 20 minuta zbog verbalnog sukoba jednog birača i člana općinske izborne komisije.

U Županiji Sarajevo zabilježena su dva pokušaja ometanja izbornog procesa.

Federalna uprava policije proslijedila je Centralnoj izbornoj komisiji BiH informaciju koju je telefonski zaprimilo Operativno dežurstvo Federalne uprave policije, a odnosi se na eventualnu zloupotrebu pozicije izbornog posmatrača u Vrapčićima, u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

"Nijedan od navedenih slučajeva nije narušio cjelovitu sliku o zadovoljavajućoj sigurnosnoj situaciji u Federaciji BiH, u pogledu biračkog procesa, o čemu brine više od 3.000 policijskih službenika na svim lokacijama na kojima se odvija glasanje", saopćeno je.

Operativna služba akcije ''Izbori 2010'', sačinjen od predstavnika Federalne uprave policije i svih županijskih ministarstava unutarnjih poslova koordinira svim policijskim aktivnostima na području Federacije BiH da bi bio osiguran nesmetan izlazak građana na birališta.

(Fena)