FOTO  Borjana Krišto otvorila novi pogon Tekstilne industrije d.o.o Mostar

Borjana Krišto

Pored gospođe Krišto svečanom otvaranju nazočili su i Vahid Hećo ministar federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Vjekoslav Bevanda federalni ministar finansija, Dragan Vrankić federalni ministar trezora i finansija Bosne i Hercegovine, Ljubo Bešlić gradonačelnik Mostara, Dragan Čović predsjednik HDZ-a BiH i mnogi drugi uzvanici i gosti. 

"Upućujem čestitke vodstvu Tekstilne industrije Mostar koje je u teškom vremenu, vremenu ekonomske krize, različitih izazova i prepreka iskoristilo priliku i na poseban način svoje vrijedne poslovne ideje i inicijative pretvorilo u vrijedne poslovne pothvate. Neka ovaj novi pogon bude poticaj svima onima koji žele i koji mogu graditi i ulagati. Neka to uistinu bude pozitivan primjer i doprinos razvoju i jačanju gospodarstva, boljem životu, sveopćem dobru, napretku, boljoj i ljepšoj budućnosti za svakog čovjeka koji živi ovdje na ovom prostoru", zaključila je Krišto.

Nazočnima se obratio i direktor Tekstilne industrije Mostar Nikica Golemc koji je iskazao zadovoljstvo zbog otvaranja novog pogodna koji bi trebao osigurati otvaranje novih radnih mjesta i proširivanje proizvodnje. Danas pogon zapošljava 70 radnika, a u budućnosti se očekuje proširenje proizvodnje.

Nakon što je Predsjednica Federacije otvorila novi pogon isti je blagoslovio fra Ivan Ševo nakon čega su gosti mogli uživati u zakusci i prigodnom programu. Program je vodio gospodin Mario Vrankić.