Dr. Jurišić: HSP BiH jači i odlučniji nego ikada!

Danas smo jači i odlučniji nego ikada, u našim redovima su ljudi koji imaju znanje, iskustvo, volju i moralni integritet da se izbore za bolje sutra hrvatskog naroda“,

kazao je predsjednik Hrvatske stranke prava BiH i kandidat za Zastupnički dom Parlamenta BiH, dr. Zvonko Jurišić, na sinoć održanoj javnoj tribini u Višićima, općina Čapljina.
U svom govoru, dr. Jurišć je energično pozvao hrvatski narod da u što većem broju iziđu na izbore.

„S HSP-om BiH, odnosno s Hrvatskom koalicijom HDZ 1990 – HSP BIH, Hrvati konačno imaju pravi izbor. Narod će odlučiti hoće li se zajedno s nama izboriti za svoje dostojanstvo ili će izabrati da ga se i dalje ponižava i gazi. Kao predsjednik i član Snage Hrvata, uopće ne sumnjam u mudar izbor hrvatskog naroda na predstojećim izborima“, kazao je dr. Jurišić.

Uz dr. Jurišića, nazočnima su se obratili general Živko Budimir, kandidat HSP-a BiH za premijera Hercegovačko – neretvanske županije, profesor Petar Milić, kandidat za Zastupnički dom Parlamenta FBiH, i Albert Šunjić, ministar za pitanje branitelja u HNŽ.

„Kao budući premijer Hercegovačko – neretvanske županije spreman sam povesti bitku protiv mita i korupcije. To je rak rana našeg društva koju je potrebno izliječiti jasnim i odlučnim mjerama. Ne možemo napredovati gospodarski i moralno, sve dok korupcija dominira cjelokupnim sustavom našeg društva“ istaknuo je u svom govoru Budimir.
Budimir je naveo kako je za gospodarski napredak napose potrebno poboljšati odnose među narodima i ljudima. Istaknuo je i važnost orijentiranja na grane gospodarstva koje su potpomognute sredstvima predpristupnih fondova EU-a.

Obrativši se nazočnima, Milić je istaknuo kako je jedino HSP BiH izrastao u novu snagu Hrvata i kako je jedino HSP BiH spreman i sposoban nadići ovo katastrofalno stanje hrvatskog naroda i u političkom, i u socijalnom kao i u gospodarskom segmentu.
Šunjić se osvrnuo na položaj branitelja i  stradalnika domovinskog rata, naglasivši kako će HSP BiH, kao i on osobno, uvijek stajati uz svakog branitelja koji je svoj život izložio za hrvatski narod.

Kao i na svakoj tribini koju organizira HSP BiH, svi govornici su spremno odgovarali na pitanja nazočnih te je poslije upriličeno ugodno druženje.