Čović uputio pismo Jadranki Kosor

Čović uputio pismo Jadranki Kosor
U  pismu se navodi kako još ovaj tjedan raseljene osobe i osobe koje imaju status izbjeglice ili osobe koja privremeno boravi izvan BiH mogu podnijeti prijavu (PR1 obrazac) za upis u Središnji birački popis kako bi ostvarile mogućnost izlaska na predstojeće izbore u listopadu ove godine.
  
 "Budući da je HDZ organizacijski ustrojena i u inozemstvu, a temeljem iznimne važnosti njihovog aktivnog odnosa spram izbornog procesa u BiH, molimo Vas da Vašim autoritetom i autoritetom HDZ-a pozovete članove HDZ-a  koji imaju mogućnost i pravo glasovati na ovogodišnjim izborima u BiH da se registriraju najkasnije do 19. srpnja 2010. godine. Važnost ovog dijela izbornog procesa je od iznimne važnosti jer je poznato kako će 3. listopada moći glasovati samo oni birači koji se prethodno registriraju do navedenog datuma", navodi se u pismu.

 U pismu se također navodi kako će odziv Hrvata na ovim izborima biti iznimno važan za kredibilitet i snagu hrvatske politike, ne samo na izborima nego i nakon izbora, tj. u fazi pregovora oko ustavnog uređenja BiH. 
 
 "Odgovornost za budućnost hrvatskog naroda u BiH i ovog je puta disperzirana u svaki hrvatski glas. Držimo da će Vaš poziv našoj dijaspori biti dodatni poticaj za aktivnijim sudjelovanjem u bh. izbornom procesu, a nama velika pomoć i ohrabrenje", stoji na kraju pisma.
 
 (Fena)