Čović razgovarao sa Sabinom Wolkner

Dragan Čović
Na sastanku je bilo riječi o unaprjeđenju suradnje HDZ-a BiH i Fondacije Konrad Adenauer te o projektima koji predstoje i aktualnim političkim prilikama u BiH.  

 Direktorica Wolkner upoznala je Čovića sa studijskim putovanjem u Berlin i Bruxelles od 6. do 11. lipnja 2010. godine, koje Fondacija Konrad Adenauer organizira za najviše predstavnike stranaka desnog centra iz BiH. 

 Ovo putovanje planirano je s ciljem da se partnerske stranke Fondacije Konrad Adenauer iz BiH upoznaju s novoizabranim predstavnicima vlasti Savezne Republike Njemačke i novim predstavnicima politike Europske unije. 

 Ovi susreti bit će prigoda da se novoizabrani političari Njemački i EU-a upoznaju s važnim akterima bh. političke scene i na taj način dobiju informacije o aktualnoj situaciji u BiH iz prve ruke. 

 U Berlinu su predviđeni razgovori sa vodstvom CDU-a, zastupnicima u Bundestagu i Bundesratu, sa predstavnicima njemačke vlade te s najvažnijim dužnosnicima Fondacije Konrad Adenauer.

 Predsjednik HDZ-a BiH istaknuo je kako će se njegova stranka odazvati pozivu Fondacije Konrad Adenauer na studijsko putovanja u Berlin i Bruxelles, a direktoricu Wolkner upoznao je sa svečanim otvaranjem Političke akademije HDZ-a BiH 25. lipnja u Mostaru, gdje će biti pozvani svi predsjednici političkih stranaka u BiH, predstavnici pojedinih stranaka iz Republike Hrvatske, Republike Srbije, Republike Crne Gore koje participiraju unutar Europske pučke stranke (EPP), predstavnici EPP-a, veleposlanici akreditirani u BiH i predstavnici medija.

 Direktorica Predstavništva Fondacije Konrad Adenauer u BiH Sabine Wolkner istaknula je kako će Fondacija Konrad Adenauer biti otvorena za ideje i suradnju sa Političkom akademijom HDZ-a BiH, stoji u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću HDZ-a BiH.  

 (Fena)