FOTO  Čović potpisao pomoć studentima

Dragan Čović, HDZ BiH
Čin potpisivanja Promemorije obavljen je u prostorijama Studentskog centra u Mostaru, a nazočili su mu i kandidatkinja HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto, nositelj liste HDZ BiH za Skupštinu HNŽ prof. Denis Lasić i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić. Moram istaknuti kako SC Mostar, od dana svog otvaranja, nije imalo goste ove razine. Prema ovom dokumentu, svaki student dobiti će poticaj od 20 KM, što znači kako će umjesto dosadašnjih 120 KM, studenti plaćati 100 KM smještaj u Studentskom domu u Mostaru. Ukoliko HDZ BiH ostvari pobjedu na predstojećim izborima, neminovno je kako naše studente očekuju znatno bolji uvjeti. HDZ BiH nam je ponudio nešto konkretno jer je poznato kako imamo velikih problema oko financiranja, ovom prilikom im se zahvaljujem i Studentski centar u potpunosti pozdravlja ovaj sporazum“, istaknuo je Dragan Mikulić, ravnatelj SC Mostar.

 

Predsjednik HDZ BiH prof. dr. Dragan Čović je istaknuo: „ Ono što je posebno značajno jest kako će HDZ BIH sigurno pobijediti na izborima, ostvariti vlast u pet županija, a kako su sve  te županije, na neki način, u odnosu sa SC u Mostaru, mi smo željeli mjesec dana prije izbora preuzeti obvezu kako bi budući predsjednik i Vlada u ovim županijama znali što im je obveza kada je u pitanju SC Mostar i naši studenti. Polažemo nadu u mlade ljude u BiH i vjerujemo kako je ovo hvale vrijedna aktivnost koju ćemo nastaviti. Sporazumom smo osigurali stabilno, kvalitetno kontinuirano financiranje SC Mostar, o čijoj važnosti govori i nazočnost predsjednice Federacije BiH i kandidatkinje HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjane Krišto, potom gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića te Denisa Lasića, nositelja liste HDZ BiH za Skupštinu HNŽ. Iskreno se nadam kako na ovom neće stati suradnja između HDZ BiH i SC Mostar. Nešto slično uraditi ćemo i u drugim dijelovima, sve kako bi pomogli našim studentima i njihovim roditeljima da mogu studirati i polagati svoje ispite“.

Pridružujem se pozdravu povodom potpisivanja Promemorije između HDZ BiH i Studentskog centra Mostar, samim tim mogu reći, kako u osobno ime, tako i u ime svih kandidata sa Županijske liste HDZ BiH, kako ćemo učiniti sve kako bi doprinijeli poboljšanju i kvalitetu rada SC Mostar, standarda naših studenata i svega što je vezano uz Studentski centar“, istaknuo je prof. Denis Lasić, nositelj liste HDZ BiH za Skupštinu HNŽ. HDZ BiH se ovom Promemorijom obvezuje da će nakon predstojećih listopadskih izbora osigurati korisnicima Studentskog centra u svim županijama kojima osvoji vlast sredstva za redovito financiranje Studentskog doma. HDZ BiH će u svim županijama u kojima osvoji vlast odgovarajućom promjenom legislative stvoriti uvjete za uvrštavanje i realiziranje proračuna županija kao redovitog korisnika prema Studentskom centru.

Visina financijskih sredstava će se po svakoj Županiji za svaku proračunsku godinu odrediti sukladno pozitivnim propisima i standardima kojima se reguliraju projekcije proračunskih korisnika. Županije sa većinskim hrvatskim pučanstvom u kojima HDZ BiH osvoji vlast se obvezuju da će ravnomjerno podijeliti troškove smještaja studenata sa prebivalištem u Republici Hrvatskoj, a koji studiraju na Sveučilištu u Mostaru,  kao i za ishranu studenata koji žive izvan Studentskog centra, a koriste usluge restorana.