Čović i Krišto u službenom posjetu Travniku

Dragan Čović

Nakon posjeta Hrvatskoj bolnici dr. fra Mato Nikolić i otvaranja Ulice Ante Vlaića u Novoj Biloj, izaslanstvo HDZ BiH položilo je vijenac i zapalilo svijeće na spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima na groblju Prahulje.

Druženje je nastavljeno u prepunom Centru za kulturu u općini Travnik gdje je upriličena svečana akademija povodom 20. obljetnice Općinskog odbora HDZ BiH Travnik.

Predsjednik HDZ BiH prof. dr. Dragan Čović kazao je kako HDZ BiH, kroz 20 godina svog postojanja, može biti ponosna na svoje aktivnosti i ideologiju za koju se zalaže, kao i na sve koji su dali svoje živote kako bi mi danas mogli biti tu gdje jesmo. Prof. dr. Čović prisjetio se i dana osnivanja Inicijativnog odbora HDZ Travnik 14. kolovoza 1990. godine, prve sjednice na kojoj je sudjelovalo oko 40 ljudi iz cijele općine da bi se taj broj ubrzo popeo na pet tisuća članova, dok danas govorimo o 23 400 članova koji HDZ BiH vide kao svoju stranku, stranku hrvatskog naroda.

Kako bi stranka djelovala u skladu sa svojim ciljem, zagovaranjem i provedbom aktivnosti u korist hrvatskog naroda, predsjednik HDZ BiH pozvao je Travničane da izađu na predstojeće izbore i svoj glas daju kandidatkinji za hrvatskog člana Predsjedništva Borjani Krišto, kao i ostalim članovima HDZ BiH.

Dragan Čović

Zajedno s predsjednikom Općinskog odbora Travnik Mirkom Batinićem, prof. dr. Dragan Čović je uručio priznanja i zahvalnice počasnim članovima HDZ BiH koji su prethodnih godina svojim radom i zalaganjem doprinijeli napretku stranke i dobrobiti svih Hrvata ovog područja.

Svečanost su dodatno obogatile izvedbe Izvorne folklorne skupine ''Sloga'' Guča Gora.