Budimir: Ponosan sam na pravašku mladež

Živko Budimir
...Hrvatske koalicije HDZ 1990 –HSP BiH za Zastupnički dom Parlamenta FBiH i Albert Šunjić, ministar za pitanje branitelja HNŽ i kandidat na listi za Skupštinu HNŽ.

Budimir je nazočnima govorio o položaju mladih u društvenom i političkom životu, naglasivši kako HSP BiH na izbornoj listi za HNŽ ima oko 40% mladih i obrazovanih ljudi.
„HSP BiH  mladima pruža mogućnost da se formiraju u ljude s čvrstim i odlučnim stavovima. Kao nositelj liste za HNŽ i dopredsjednik Hrvatske stranke prava, iznimno sam ponosan na pravašku mladež koja je kroz svoje djelovanje dokazala upornost, entuzijazam, dobronamjernost i toleranciju svojstvenu mladim ljudima koji se kroz život formiraju s osobnom željom za stalnim učenjem i opažanjem, a ne pod čizmom nečije diktature. Mi stariji smo ovdje da bismo im pomogli, nikako da bismo od njih načinili poslušnike, obične marionete“, kazao je Budimir.

Velik dio govora izdvojio je i za prezentaciju gospodarskog programa HSP-a BiH za Hercegovačko – neretvansku županiju kazavši kako se mogućnost oporavka i razvoja gospodarstva nalazi u korištenju sredstava predpristupnih fondova Europske unije i obnovljivih izvora energije.

Petar Milić je kazao da je matrica djelovanja HDZ BiH sustavno uništavala hrvatski narod u Bosni i Hercegovini te da će u nastavku takvog djelovanja biti spriječeni mudrim izborom hrvatskog biračkog tijela.
„Samo HSP BiH koji je izrastao u svehrvatski pokret, okupivši oko sebe velik broj hrvatskih stranaka te koalirajući s HDZ-om 1990, može biti odgovor na katastrofalnu politiku HDZ-a“.

Milić je kazao kako „je došlo vrijeme da se kriminal i korupcija očiste iz državnih institucija i da svi oni koji su godinama pljačkali hrvatski narod završe iza rešetaka, i to na način da kaznu zaista i odsluže, a ne da ih se pusti na slobodu nakon manje od mjesec dana“, istaknuo je Milić. Albert Šunjić se skupu obratio emotivnim govorom u kojem je istaknuo kako će se uvijek boriti za vraćanje dostojanstva svakom branitelju i stradalniku domovinskog rata.

Nakon završetka izlaganja svih govornika, nazočni su govornicima postavljali pitanja. Potom je upriličeno veselo druženje uz pjesmu i ples, stoji u priopćenju Ureda za odnose s javnošću HSP BiH.