Borjanina kuharica

Borjana Krišto je također istaknula da ona želi biti pristupačna hrvatskom čovjeku i kako želi da je birači i narod žele. Time je naglasila jednostavnost kao dio njezine strategije.

Portal Izbori2010.org došao je u posjed dokumenta koji nosi naziv „Borjanina kuharica“. Zapravo radi se o ozbiljnom i u detalje razrađenom dokumentu „kuharici“ u kojem je navedeno oko sto pojmova iz političkog i društvenog života. Ti „recepti“ važan su pojmovnik i vodit će kandidatkinju HDZ BiH kroz kampanju i debatiranje u kampanji. Među brojnim pojmovima treba istaknuti: obitelj, mladež, žena, demokracija, HDZBiH, odnos prema Hrvatskoj, hrvatski branitelji, crkva, ustav, povratak, pravna država, politika zapošljavanja, porezna politika socijalna politika i zdravstvo, gospodarstvo, vanjska politika, iseljeništvo, znanost, Sveučilište u Mostaru, ekologija, šport, Izbori, kampanja, prljava kampanja, konkurencija, mediji, regija, Europska unija i brojni drugi pojmovi.

„Borjanina kuharica“ ovaj tjedan dobit će i službenu verifikaciju od izbornog stožera. Nema sumnje kako je ovo jedan od strateških poteza koji do sada nije korišten u kampanjama u Bih i regiji.