Borjana Krišto u Kninu na proslavi obljetnice operacije "Oluja"

Borjana Krišto

Na poziv gradonačelnice Knina Josipe Rimac, predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto nazočila je danas u tom gradu središnjoj proslavi obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 15. obljetnici Vojno redarstvene operacije "Oluja". 
 
Tom prigodom Krišto je istaknula povijesni značaj operacije "Oluja" koja se s razlogom tradicionalno proslavlja te predstavlja jedan od najvažnijih događaja u suvremenoj hrvatskoj političkoj povijesti.
 
Također, Krišto je nazočila i svečanom misnom slavlju u crkvi Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta te duženju u Domu Hrvatske vojske u kojem se susrela s hrvatskim političkim vrhom, predsjednikom RH Ivom Josipovićem, premijerkom RH Jadrankom Kosor i predsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem.  
 
"Govoreći o vojnom značenju operacije Oluja treba istaknuti činjenicu da se radilo o odlično pripremljenoj i provedenoj vojnoj akciji u Republici Hrvatskoj. Svojim rezultatima omogućila je oslobađanje najvećeg dijela okupiranog teritorija Republike Hrvatske i stvorila uvjete za završetak ratova na području bivše Jugoslavije", priopćeno je iz Ureda predsjednice FBiH.

fena