Borjana Krišto proglašena počasnom građankom Kupresa

Tijekom svečane sjednice Općinskog vijeća Kupres, 18. rujna 2010., odlukom ovog vijeća dodijeljena su i uručena prigodna priznanja i zahvalnice, a najveće priznanje „Počasnin građanin“ pripalo je Borjani Krišto za osobni angažman u implementaciji razvojnih projekata za dobrobit općine Kupres.

Priznanje je primio izaslanik Predsjednice Krišto Ante Vrdoljak koji se zahvalio na ovom  vrijednom priznanju u njezino ime. Iako nije bila u mogućnosti prisustvovati Danu općine Kupres zbog ranije preuzetih obveza Predsjednica je u svom pismu načelniku Stjepanu Hercegu, članovima Općinskog vijeća, Općinskom poglavarstvu, a posebno cijenjenom pučanstvu Kupresa čestitala dan njihove općine ukazujući kako se puno toga uradilo na prostoru ove općine u protekloj godini, ali i u svim prethodnim. U pismu također stoji kako je Kupres izuzetno zapažen gospodarski prostor koji ima potencijal, znanje, jasnu politiku, a napose vrijedne i radišne ljude za sve pothvate i zadaće.

Inače, 18. rujna 1461. godine prvi se put u pisanim dokumentima spominje ime Kupres, a danas 549 godina kasnije, ovaj dan se slavi kao Dan općine Kupres.