Borjana Krišto otvorila 15. Dane hrvatskog filma u Orašju

Filmski festival u Orašju, naglasila je kandidatkinja HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto, predstavlja etabliranu kulturnu manifestaciju u Posavini i cijeloj BiH te je značajan za očuvanje kulturne baštine hrvatskog naroda na ovom prostoru.

Čestitala je organizatorima 15. obljetnicu i uspješnu organizaciju ne samo ovogodišnjeg festivala, nego i svih prethodnih koji su realizirani uz ogromno zalaganje i entuzijazam. Kandidatkinja HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto je također poručila kako u ovim vremenima više pozornosti trebamo usmjeriti na sadržaje i aktivnosti koji će nas razveseliti i potaknuti na bolji i ljepši život, baš kao što to istinski čini i filmski festival u Orašju poznat i pod nazivom Mala Pula čiji je osnivač glumac Ivo Gregurević.

Posebnost ovog festivala je nagrada Zlatni dukat koja se dodjeljuje redateljima i glumcima koji su dali veliki doprinos u stvaranju hrvatskog filma i filmske kinematografije, pa je tako i ove godine festivalski odbor nagrade uručio redateljima Antunu Vrdoljaku i Jošku Juvančiću, te glumcu Zlatku Vitezu.

Predsjednica Krišto nagradu je predala Antunu Vrdoljaku, a potom je dijelila i brojne autograme najmlađima na Festivalu. Inače, tijekom 15. Dana hrvatskog filma u Orašju, koji se održavaju od 4. do 12. rujna, bit će premijerno prikazana najnovija filmska produkcija hrvatske kinematografije.

Vrdoljak i Gregurević podržali Borjanu Krišto

Antun Vrdoljak, proslavljeni hrvatski redatelj je na 15. Danima hrvatskog filma u Orašju dobio nagradu Zlatni dukat koja se dodjeljuje redateljima i glumcima koji su dali veliki doprinos u stvaranju hrvatskog filma i filmske kinematografije. Nagradu Antunu Vrdoljaku predala je Borjana Krišto. Uz zahvalu, Antun Vrdoljak je publici poručio da na predstojećim Općim izborima glasuju upravo za kandidatkinju HDZ BiH Borjanu Krišto jer je ona najbolja osoba za Predsjedništvo BiH.