Borjana Krišto: Lipanjske zore trebaju ostati trajni spomen

Krišto je to kazala tijekom polaganja vijenaca na Trgu hrvatskih velikana u Mostaru koje je upriličeno jučer u večernjim satima u sklopu obilježavanja Lipanjskih zora. Tom prigodom vijence za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu su položili i zapalili svijeće članovi izaslanstva HDZ-a BiH na čelu s predsjednicom Federacije BiH Borjanom Krišto te Zajednicom žena HDZ-a BiH Kraljica Katarina Kosača.
 
"Nadam se i duboko vjerujem da smo svi itekako svjesni ovog povijesnog trenutka i ovog povijesnog vremena u kojem se danas nalazimo, posebno kada je u pitanju hrvatski narod i njegova opstojnost u Bosni i Hercegovini", dodala je Krišto.
 
Predsjednica Federacije BiH istaknula je kako su Lipanjske zore manifestacija kojom se izražava veliko poštovanje prema hrvatskim braniteljima te je izrazila nadu kako će hrvatski narod znati sačuvati trajni spomen i stečenu slobodu i to u koristit i na dobrobit svih ljudi. 
 
"Želim vas podsjetiti da nas čeka ogroman posao, čeka nas povijesna odgovornost koja ne isključuje nikoga .Ona traži puni angažman svakog čovjeka kao pojedinca, svakog političkog i društvenog čimbenika odnosno angažman od cijelog hrvatskog naroda", kazala je Krišto.
 
Izaslanstvo HDZ-a BiH na čelu s predsjednicom Federacije BiH Borjanom Krišto također je nazočilo svetoj misi u Katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru.
 
(Fena)