Birajte budućnost kakvu zaslužujete!

U jutarnjim satima položila je vijenac u Memorijalnom centru u Donjim Rujanima, a oko podne se obratila sugrađanima na Trgu kralja Tomislava u Livnu nakon čega se družila s okupljenim mnoštvom.

Uz nazočnost velikog broja sugrađana, prijatelja i članova obitelji, kandidatkinja HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto je izrazila zadovoljstvo što predizborna priča simbolično počinje upravo u Livnu, gradu koji nikada nije gubio bitke, te je dodala kako će se vratiti na isto mjesto proslaviti svoju i pobjedu hrvatskog naroda u BiH.

„Predizborna kampanja trajat će u idućih mjesec dana, a nakon toga svakako izađite na izbore 3. listopada 2010., pokažite jedinstvo i snagu hrvatskog naroda i glasujte za osobu kojoj uvijek možete vjerovati – Borjani Krišto. Dajete mi snagu, ideje i motiv za moje političko djelovanje i ovu ću dužnost obnašati savjesno i odgovorno. To je posebno važno u ovom povijesnom vremenu kada se radi o opstojnosti hrvatskog naroda čiji je položaj neravnopravan i nepravedan. Zalagat ću se za izgradnju pravne države, razvoj i jačanje gospodarstva (otvaranje novih radnih mjesta), socijalnu odgovornost i osjetljivost, za prava branitelja, a posebnu odgovornost prema onima koji su dali svoje živote i zadužili ne samo nas, nego i buduće generacije. Uz vas, hrvatski narod, HDZ BiH, vjeru i crkvu, potporu iz Republike Hrvatske (sestrinska stranka HDZ) spremna sam preuzeti ovu odgovornost i nositi se sa svim izazovima i iskušenjima koji se u ovom trenutku stavljaju ispred hrvatskog naroda. Ovo je povijesni trenutak i najpotrebnije je pokazati jedinstvo hrvatskog naroda. Cijeneći ulogu koju u prenošenju poruka imaju mediji, pozivam ih da načelom jednakih mogućnosti otvore svoj medijski prostor za sve ideje i promišljanja kako bi naši birači lakše razdvojili bitno od nebitnog, važno od nevažnog, pozitivno od negativnog, korektno od nekorektnog. Na kraju pozivam građane, vas birače da 3. listopada ispunite svoju građansku dužnost, iziđete na izbore, slobodno izrazite svoju volju i izaberete budućnost kakvu zaslužujete“, istaknula je u svom prigodnom obraćanju Borjana Krišto, kandidatkinja HDZBIH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.