IZBJEGNUTA KATASTROFA U blizini hotela koji je gorio na Vlašiću nalazi se skladište s 20 tona plina

požar Vlašić
Facebook

Pripadnici Vatrogasnog doma Travnik još se nalaze kod hotela “Pahuljica” na planini Vlašić zbog sumnje da ima skrivenih žarišta, s obzirom na to da na nekoliko mjesta još izbija dim. Rekao je ovo tajnik Vatrogasne jedinice Travnik Indir Melić.

Požar koji je sinoć izbio u hotelu na Vlašiću, lokaliziran je tijekom noći, a prema prvim procjenama, nastala je višemilijunska šteta.

Melić kaže da su, po izlasku na teren od radnika hotela saznali da se pored hotela nalazi plinska stanica, odnosno skladište s 20 tona plina. Vatrogascima je tada glavni cilj bio da zaštite tankove s plinom, koji, inače, služi za grijanje hotela, piše Glas srpske.

''U putu smo saznali da se radi o požaru većeg intenziteta, te je bilo potrebe za čitavom jedinicom na terenu, a koja broji oko 20 ljudi sa svim pratećim službama. Dolaskom na mjesto žarišta, nakon saznanja o plinskoj stanici, prvu fazu smo odmah posvetili zaštiti plinske stanice. Gasili dio krova pored skladišta i hladili plinske boce da ne bi došlo do eksplozije'', pojasnio je Melić.

Kako kaže, nakon što su osigurali plinske boce nastavili su s unutarnjim gašenjem požara, dok su ekipe DVD Turbe i DVD Bruneji – Vlašić pokušavali zaustaviti vanjsku buktinju.

''Požar je lokaliziran nekoliko minuta prije ponoći. Ozlijeđenih nije bilo, a požar je zahvatio krovnu konstrukciju i bio je u razbuktaloj fazi'', dodaje Melić.

Vatrogasac Elvis Melić je naveo kako je požar zahvatio četvrti kat i krovište na vrhu hotela gdje je bio i bazen, pa je pristup žarištu bio veoma otežan.

Naveo je da je na intervenciji sudjelovalo 35 vatrogasaca s pet vozila te da su pomagali mještani mjesnih zajednica Mudrike, Vitovlje i Šišava.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije priopćili su da je požar prijavljen Policijskoj stanici Travnik oko 21 sat.

''Uviđaj je još u tijeku, te ne možemo za sada govoriti o uzroku požara'', rekli su iz MUP-a za “Glas Srpske”.