VIDEO  IZ REPUBLIKE SRPSKE PRIJETE BLOKADAMA Najavili sastanak u Banjoj Luci i "adekvatan odgovor"

Nešič i Dodik
Twitter

Nenad Nešić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine u današnjem izdanju emisije BHT1 uživo komenatirao je potpisivanje današnje zajedničke izjave probosanskih stranaka o državnoj imovini nakon čega su zastupnici Zastupničkog doma Parlamenta BiH iz Republike Srpske napustili sjednicu.

Nešić je istaknuo da to što se danas dogodilo nije dobro te da će to vjerojatno dovesti do nekih novih blokada i zaoštravanja situacije.

“Postavlja se pitanje kome ovo odgovara, na svaki korak naprijed, dobivamo tri nazad i tako je već godinama. Pročitao sam tu deklaraciju gdje kažu da su mora, jezera, rijeke, planine, šume vlasništvo BiH. U toj deklaraciji posebno inzistiraju država BiH, nema u Daytonu države, postoji samo BiH. Nema imovine BiH, ima imovine entiteta i mi smo sada podigli tu ljestvicu od bošnjačke strane, dobit ćete vrlo brzo odgovor iz Banja Luke iz RS koji će vjerojatno biti adekvatan i dolazimo u situaciju zaoštravanja odnosa, blokada i tko zna čega sve ne. Zaista ne vidim zašto je bilo potrebno da se ovo danas uradi”, naveo je Nešić, prenosi N1.

Sadržaj se učitava...

Kaže da je mislio da će sadašnji sastav Vijeća ministara BiH predstavljati nešto sasvim novo.

“Mi svi imamo zajedničku povijest, mislio sam da ćemo imati i zajedničku budućnost, a to je Europska unija, ali s ovakvim podjelama i dizanjem tenzija i svim onim što slijedi, mislim da ništa od Europske unije za BiH”, dodao je.

Zatim je najavio da će u petak najvjerojatnije svi predstavnici političkih stranaka iz RS održati sastanak u Banjoj Luci gdje će nastojati odgovoriti na današnju deklaraciju.

Državni zastupnici iz Republike Srpske su, podsjećamo, danas demonstrativno napustili sjednicu Zstupničkog doma Parlamenta BiH zbog zajedničke izjave koju su potpisali predsjednici probosanskih stranaka, kao i dva člana Predsjedništva BiH.