Stanari Bejruta zvali inspekciju, investitor tvrdi da su od terase vidjeli kat viška

Bejrut Mostar
Plan

Naviknuti na urbanistički javašluk u Mostaru, Mostarci sada budni spavaju, te svugdje oko sebe vide i prijavljuju nepravilnosti. 

Tako su i stanari zgrade Bejrut na Trgu Ivana Krndelja zatražili od gradske inspekcije izlazak na teren vezano za objekat koji u njihovoj blizini gradi tvrtka Babić d.o.o. Jablanica jer smatraju da se gradi kat više nego je to dozvoljeno. 

“Kao što se može vidjeti na sljedećoj fotografiji koja je uslikana 14. studenog. 2020. investitor je na ovom dijelu gdje su predviđena dva kata (G+P+2) počeo zidati i treći kat(I tko zna još koliko) što nije u skladu s usvojenim regulacijskim planom za središnju zonu tako da vas molimo da izvršite hitni inpekcijski nadzor I spriječite divlju neplansku gradnju”, pisali su inspekciji stanari Bejruta.

Bejrut Mostar

U svom dopisu napominju da su u izglasavanju regulacijskog plana za ovaj dio, a koji je usvojen i objavljen u Službenom glasniku Grada Mostara broj 6/11 (Izmjena i dopuna regulacijskog plana Središnja zona – Rekonstrukcija) sudjelovali i stanari zgrade Bejruta, te je predviđeno da se grade 2 kata (najbliži dio nove zgrade sa zgradom Bejrut), zatim 4 kata i 6 katova i opet 4 kata, dakle G+P+2 do G+P+6, te da je na temelju izglasanog I objavljenog regulacijskog plana tvrtka Babić i dobila građevinsku dozvolu. Iz spomenute tvrtke pak kažu da se ovdje radi o terasi, i da nije u pitanju kat viška, te su s tom činjenicom upoznali i same stanare. 

Iz tvrtke Babić pak poručuju da je sve po propisima, i u skladu s dozvolama. “Radimo sve u skladu s projektnom dokumentacijom i rješenjem o građenju. Nadležna inspekcija je dolazila po prijavi stanara, utvrdili su stanje, tj. da je sve u redu i u skladu s građevinskom dozvolom”, kaže za hercegovina.info Amil Babić, vlasnik tvrtke Babić d.o.o Jablanica. 

Kaže da se stanari žale jer su na jednom dijelu vidjeli, tj. mislili da će biti kat. “Međutim, tu je samo natkrivena teresa, te su od toga mislili da je kat. Dolazili su i do mene, pa sam im objasnio o čemu se radi”, kaže Babić. 
O svemu je upoznata i gradska inspekcija, te nam je i šef Službe Hilmo Đidelija potvrdio da su zvani i izlazili na teren.

Podržite i DONIRAJTE našu rubriku ISTRAŽILI SMO

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.