'POMLAĐIVANJE' U EP Čovićev šura 60+ ostao u Upravnom odboru, kao i rođak Lesko

Elektroprivreda HZ HB
Hercegovina.info

Pomlađivanje Elektroprivrede HZ BH proteklo je u najboljem redu. Nakon što smo identificirali vršitelja dužnosti Elektroprivrede Dragu Bagu, kao kuma Čovićeva zeta, uočili smo da je u upravnom odboru ostao Ivica Prskalo, brat njegove supruge Bernardice, starosti preko 60 godina. U tijeku je, saznajemo i prijem Prskalove kćerke u Elektroprivredu. 

Prskalo je bio referent voznog parka, rukovoditelj OP Jug, pa onda direktor za opskrbu električnom energijom. Od Čovićeve rodbine u Elektroprivredi radi još sestrin sin Branislav Stojkić, supruga zetova brata i zet Mario Krezić. Član UO Robert Lesko Čoviću je rođak. Svi oni naravno u Elektroprivredi su se našli slučajno, kao i svaki običan građanin. Prigodom prijema nisu imali vezu. 

Podsjetimo, Vlada FBiH jučer je imenovala Dragu Bagu za v.d. generalnog direktora, Roberta Lesku za v.d. izvršnog direktora za pravne poslove, Anabelu Brekalo za v.d. izvršnog direktora za ekonomske poslove, Dražena Zeleniku za v.d. izvršnog direktora za proizvodnju električne energije, Iliju Bakalara za v.d. izvršnog direktora za distribuciju električne energije i Ivicu Prskala za v.d. izvršnog direktora za opskrbu električnom energijom. 

Prethodno su upravni odbor (Zoran Tabak, Ilija Bakalar, Ivica Prskalo, Drago Bago, Ante Tutiš, Robert Lesko), te direktor Marinko Gilja dali ostavke. Sukladno jučerašnjem imenovanju ispali su Gilja, Tutiš i Tabak, dok su ostala imena ostala ista.

Elektroprivredno 'pomlađivanje' zapravo je obiteljski poduhvat Čovića. 

Podržite i DONIRAJTE našu rubriku ISTRAŽILI SMO

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.