DONOSIMO KRUNSKI DOKAZ Smiljan Vidić se uknjižio na državnu zemlju, nigdje nema bake koju je jučer spominjao

Smiljan Vidić, Čapljina, Dretelj, Vikendica

Portal Hercegovina.info po zahtjevu o slobodi pristupa informacijama dobio je najtraženiji čapljinski dokument, onaj koji otkriva i dokazuje tko je prethodni vlasnik zemljišta u Dretelju uknjiženog na čapljinskog gradonačelnika Smiljana Vidića. Godinama su na njemu inzistirali i novinari i oporba i organizacije koje se bave demokratskim tekovinama, no nisu je dobili, što je predmet i sudskih procesa.

Općinski sud u Čapljini, zemljišno-knjižni ured, jučer je našem portalu dostavio povijest kretanja parcele Smiljana Vidića.

Pristup Informacijama Smiljan Vidić by Uredništvo hercegovina info on Scribd

On je još jučer tvrdio da je zemlja na kojoj je napravio vikendicu bakina.

"Zemljište na kojem se nalazi moja vikendica je dijelom vlasništvo moje pokojne bake a ostale sitne parcele su bile u vlasništvu mojih rođaka Vidića. Te male parcele sam od njih kupio, kupoprodajni ugovori su ovjereni kod notara u Čapljini gospodina Nike More. Objekt nema građevinsku dozvolu kao i stotine kuća u Počitelj polju a razlog je neusvajanje Regulacijskog plana Počitelj, a kojeg usvaja Parlament BiH. Kada se pomenuti plan usvoji svi objekti u obuhvatu plana uključujući i moj će dobiti mogućnost ishodovanja dozvola", naveo je Vidić jučer ujutro u odgovoru našem portalu. Međutim, zk izvadak dokazuje sasvim suprotno, da je Vidićevo zemljište do njegova upisa bilo jedan kroz jedan državno.

Smiljan Vidić dokumenti povijest vlasništva, vikendica, zk izvadal

Ukratko na parcelu Smiljana Vidića, koja je državno vlasništvo, sa zadnjom promjenom upisa 2. veljače 1947., 10. rujna 2019. upisuje se gradonačelnik Smiljan Vidić.

Smiljan Vidić, Čapljina, Dretelj, Vikendica

Promjenu unosi viši referent za vođenje zemljišnih knjiga Stjepan Ostojić, a temeljem rješenja Općine Čapljina, službe geodetskih i imovinsko-pravnih poslova broj: 06-33-1131/13-1 od 27. svibnja 2019. godine. Vidićeva parcela se zove 'Crnica', a nosila je broj 572/144.   

Osim što se upisao na državnu parcelu, te zlouporabio položaj i načelničke ovlasti, Vidić je na spomenutoj parceli napravio objekat bez ikakvih dozvola, i to je zapravo jedina istina koju smo identificirali u njegovu jučerašnjem odgovoru našem portalu.

Smiljan Vidić dokumenti povijest vlasništva, vikendica, zk izvadal

Podsjetimo, pašnjak pete klase, negrađevinsko zemljište u vodozaštitnom pojasu završio je u vlasništvu čapljinskog gradonačelnika Smiljana Vidića. On je na tom zemljištu, okruženom državnim parcelama, a udaljenom kilometar i pol od prvih kuća, sagradio vikendicu.

Više čitajte u našem jučerašnjem članku

Podržite i DONIRAJTE našu rubriku ISTRAŽILI SMO

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.