Inspekcija je zabranila radove na 'Vidikovcu'. Unatoč tome, ovih dana su nastavljeni...

Vidikovac Goranci
Hercegovina.info

Unatoč zabrani Službe za inspekcijske poslove da se nastave radovi na lokaciji bivše folkotele Vidikovac s panoramskim pogledom na Mostar, radovi su ovih dana nastavljeni. Investitor je očito iskoristio prošarano radno vrijeme gradskih službi koji su na kolektivnom godišnjem odmrou i nastavio sa svojim aktivnostima na, zasad, nepoznatom objektu.

Podsjetimo, služba za inspekcijske poslove nakon pisanja hercegovina.info zabranila je nastavak građevinskih radova na 'Goranačkoj okuki' jer investitor nema potrebne dozvole za rad. Na lokaciji su vidljivi građevinski radovi, no inspekcija izlaskom na teren nije nikog zatekla na gradilištu, a još nije poznato za što se pripremaju radovi.

Iz nadležne službe potvrdili su navode te obustavili daljnju gradnju na toj atraktivnoj lokaciji.

U nastavku je navedeno i da je rješenjem od 10. 6. 2022. g. naređena investitoru obustava dalje gradnje na dogradnji predmetnog objekta i ishođenje potrebnih odobrenja za izvedene radove i nastavak istih sukladno čl. 74.  Zakona o gradnji, a naveli su i to da je investitor dostavio potvrdu da je predao Zahtjev sukladno rješenju.

Folkoteka 'Vidikovac' totalno je uništena u eksploziji koja se dogodila 2007. godine. Tada ozlijeđenih nije bilo, a prema saznanjima policije jedna ili više nepoznatih osoba minirale su objekt eksplozivom koji je naknadno aktiviran. 

Na toj lokaciji trenutačno nema ništa osim starog i srušenog objekta što je ostalo od restorana koji se nalazio na putu za Gorance. Ostaje vidjeti hoće li i kome će pripasti ova atraktivna lokacija za koju ipak treba nešto više od maltera i cigle.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.