Zvonko Bušić osniva domoljubni pokret!

u američkom zatvoru zbog pokušaja otmice aviona i pogibije američkog policajca kod demontaže bombe, govorio je i sam Bušić koji se usprotivio 'radikalnim mjerama' u političkim odnosima i najavio osnivanje domoljubnog pokreta za izlazak na parlamentarne izbore.


Hrvatski književnik Tomislav Marijan Bilosnić u Zagrebu je predstavio svoju 'Kroniku povratka Zvonka Bušića u domovinu', knjigu koja detaljno i objektivno prati sudbine Zvonka Bušića i Julienne Eden Bušić od trenutka kad je skupina hrvatskih političkih aktivista 10. rujna 1976. otela američki putnički zrakoplov Boeing 727 TWA 355 na letu od New Yorka do Chicaga pa sve do Bušićeva povratka u Hrvatsku, nakon 32 godine robije. U krcatoj dvorani Hrvatskog slova o knjizi su govorili novinari i publicisti Mate Kovačević i Damir Pešorda.

Nakon predstavljanja knjige, pred prisutnima je govor održao i Zvonko Bušić. Najprije se osvrnuo na djelo i rad Milana Šufflaya, poznatog hrvatskog intelektualca, povjesničara, albanologa i pisca kojeg su prije 80 godina ubili agenti kraljevske Jugoslavije.

Bušić je, vukući paralelu s vremenom Milana Šufflaya, ustvrdio da se odnos prema Hrvatskoj do danas gotovo nije promijenio.
Danas su u svijetu, prema Bušiću, jake silnice koje rade protiv hrvatskog naroda i protiv ulaska Hrvatske u EU.

'Njihovi planovi su uvesti nas u zapadni Balkan', tvrdi Bušić.

'Ovo stoljeće bit će stoljeće obrane etničkih identiteta, neće se ostvariti planovi globalista', nada se Bušić te dodao da 'ne smijemo dopustiti da nam suverenitet ode niz rijeku'.
Bušić se, među ostalim, osvrnuo i na aktualno politički i socijalno stanje u Hrvatskoj.

'Bio sam predugo u svom životu na dnu, bio sam ponižavan. Zato suosjećam s poniženim hrvatskim radnicima i braniteljima. Hrvatska je na koljenima u političkom i gospodarskom vidu. Hrvatska je pokleknula, ali nije pala, trebamo joj pomoći', rekao je Bušić te za odgovornost u državi prozvao one koji su posljednjih desetak godina imali političke pozicije u državi.

'Hrvati su u prošlosti imali prava koliko su bili jaki, a bili su jaki koliko su bili složni. Možemo vratiti slogu i vratiti dostojanstvo hrvatskom radniku i hrvatskom branitelju. Nećemo ići radikalnim mjerama, nego organizirati hrvatski narod na ovim izborima i stvoriti domoljubni pokret', najavio je Bušić.

Boboska.com