FOTO  MLADI USTALI ZA SLOBODU, A PROTIV CENZURE: Sami uz predstavu organiziraju i zabranjeno predavanje Julienne Bušić

Zvonko Bušić
održat će se predavanje Julienne Bušić i kazališna predstava ''Tko je ubio Zvonka Bušića'' nastala prema tekstu novinara i kolumnista Tihomira Dujmovića.
Tekst predstave je scenski adaptirao Robert Kurbaša, koji u predstavi nastupa zajedno s Anom Vilenicom kojoj je alternacija Lucija Dujmović. Riječ je o iznimnoj, emotivnoj, ljubavnoj i domoljubnoj priči, koja svjedoči o uzvišenim idealima te bezuvjetnoj ljubavi prema domovini, ali i o nevjerojatnoj ljubavi dvoje velikih ljudi, te je već polučila uspjeh i kod publike i kod kritike.
Prije predstave, mladi i svi drugi zainteresirani, imati će priliku poslušati i predavanje o kojem se već jedno vrijeme govori u medijima, a to je neodržano i za neke očito sporno predavanje Julienne Bušić koje se trebalo održati u srednjoj školi Vladimira Preloga u Zagrebu 26. studenog.
Julienne Bušić održati će predavanje na temu ''Za što ste se spremni žrtvovati?'' Organizator događaja je ZKHS (Zavičajni klub hercegovačkih studenata,) a podržali su ih i drugi kolektivi mladih kao što je inicijativa Hrvatski studenti protiv nepravde. Svoj dolazak najavili su predstavnici drugih studentskih udruga, a organizatori posebno pozivaju učenike srednje škole Vladimir Prelog. Prije predavanja i predstave studenti će dijeliti edukativne materijale vezane za slučaj Zvonka i Julienne Bušić.