Zoran Milanović: Podrška Hrvatima u BiH, državljanima Europske unije!

Zoran Milanović
...dana kojom je Hrvatska uspjela promijeniti stav EU prema BiH, dodao je da je „to i najbolje rješenje za probleme koje bosanskohercegovački Hrvati objektivno imaju u BiH, da sada ne koristim neke teže riječi koje smo ovih dana čuli u Hrvatskoj politici".

„S time nije za igrati se", upozorio je premijer i nastavio: „Ono što mi radimo jest da inzistiranjem na aktivnijem pristupu BiH Europskoj uniji, a to je inicijativa koja je došla od nas, na taj način u biti izravno rješavamo institucionalne i životne probleme koje Hrvati u BiH, kao najmalobrojniji konstitutivni narod, imaju".

Kazao je i da su to su činjenice pred kojima ne treba zatvarati oči, ali „isto tako ne treba davati populistička i neostvariva obećanja u osjetljivom trenutku u kojem se možda otvaraju vrata za ozbiljniju integraciju Bosne i Hercegovine u Europsku uniju koje će trajati". „Ali, to je jedini način", naglasio je premijer i zaključio: „Dakle, Hrvati u BiH su hrvatski državljani, dakle državljani EU, pomozimo im na konstruktivni način, a ne praznom pričom. To radimo već tri godine."

brotnjo.info