Zoran Mamić stigao u Hrvatsku

Zoran Mamić
RTL / Screenshot

Bivši trener Dinama i brata Zdravka Mamića, Zoran Mamić pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora, vratio se danas u Zagreb iz Dubaija gdje je otputovao prije desetak dana. 

Zoran Mamić je sam RTL-u potvrdio da se vratio u Zagreb. Mamićevo putovanje u Dubai izazvalo je kontroverze i spekulacije da se neće vratiti u Hrvatsku na izdržavanje kazne nego će ostati u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Spekuliralo se i da će tamo zatražiti državljanstvo te tako izbjeći kaznu. 

No, ništa od toga se nije dogodilo jer se bivši trener Dinama vratio u Zagreb uoči sutrašnje utakmice zagrebačkih plavih u četvrtfinalu Europa lige protiv Villarreala. Mamić je nakon izricanja pravomoćne presude, a prije puta u Dubai, posjetio i brata Zdravka u BiH. 

U ekskluzivnom intervju RTL-u Zoran Mamić je nakon izricanja presude kazao da želi što prije odslužiti kaznu. 

"Konzultirat ću se, prije svega, sa svojom obitelji, s odvjetnicima, situaciju da li, eventualno, postoji mogućnost, obzirom da imam i dijete do godinu dana, da su to neke promijenjene okolnosti koje nisu bile onog trenutka kad je presuda izricana. Međutim, ja sam, u načelu, spreman da to čim prije riješim. Ja ću ove godine navršiti 50 godina. Odradit ću, ako budem morao i kad budem morao, tu kaznu i želim poslije toga normalno živjeti", kazao je tada Mamić za RTL. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.