Željka Jurić rodila zdravu djevojčicu Maju

Željka Jurić, 24-godišnjakinja koju pamtimo kao djevojčicu u plavom kaputiću koja zajedno s majkom prolazi ruševinama Vukovara rodila je zdravu djevojčicu te joj je nadjenula ime Maja, po najboljoj prijateljici Maji Kranjec.

Rekla je da su joj svi govorili da ce roditi bebu na dan kada je pao Vukovar, no ona se nadala kako se to nece dogoditi, s obzirom da su na taj dan poginuli brojni njezini prijatelji.

 

Kazala je i kako je znala da će roditi djevojčicu, no to nikome nije željela otkriti, a da je rodila dječaka zvao bi se Ivica. Željka se nalazi u vezi s nevjenčanim suprugom Lukom Mitrovicem s kojim se uskoro planira vjenčati.

Mlada majka napominje kako rodbina kod kuće priprema veliko slavlje, te da je za Maju kod kuće spremno sve pa i mali plavi kaputić kojeg ce joj jednom možda odjenuti, iako on za nju ima poseban značaj.

 

Plakala kada su joj ubili prijatelja


Rekla je kako je malenu Maju na svijet donijela u dvadesetak minuta i kako je nekoliko dana ranije dobila visoku temperaturu i gripu, no nije skrivala zadovoljstvo što je Maja zdravo dijete.

 

Podjetimo, Željka je Vukovar napustila kao šestogodišnja djevojčica, a uplakana Željka držala je majku za ruku i plakala prolazeći kroz porušeni grad. Bila je dio kolone u kojoj se nalazilo mnoštvo Vukovaraca, a koji su 18. studenog 1991. godine napuštali grad dok su ih pratili naoružani vojnici JNA.

Plakala je i kada su vojnici izvukli gardista Aleksandra Labu, koji joj je u sklonište nosio bombone, te su mu pred njezinim očima pucali u glavu. Taj trenutak zauvijek su zabilježili fotografi Reutersa, a ova je fotografija postala simbolom pada grada heroja.

javno.com