Zdravko Mamić vikao: U ime mog dida, babe, oca, ja sam ZA

Dinamo, Zdravko Mamić, operacija, Dinamo, zdravko mamić dinamo, zajedno za dinamo, Zdravko Mamić, referendum, U ime obitelji, nk lokomotiva zagreb, zdravko mamić dinamo, Zdravko Mamić, Alen Halilović, Davor Šuker, Zdravko Mamić, Dinamo, robert murić, Zdravko Mamić, zdravko mamić dinamo, Zdravko Mamić, Zdravko Mamić, zdravko mamić dinamo, Međugorje
Sad malo o referendumu, o tome da brak kao zajednica muškarca i žene uđe u Ustav. Ovdje pred vama i pred hrvatskom javnosti, govorim da sam ja Zdravko Mamić ZA i u nedjelju ću s velikom radošću zaokružiti ZA - vikao je Zdravko Mamić u petak na konferenciji za novinare.

- To mi je moralna i ljudska dužnost, dužnost prema majci i ocu pokojnom koji su podarili život meni i mojoj dvojici braće. To mi je dužnost prema mojoj supruzi i prema mojoj prekrasnoj djeci. Kakav bih ja to bio sin kad bih zanijekao da je brak zajednica muškarca i žene - istaknuo je.

"Ja se osjećam ugroženo, ja se osjećam uplašeno"

- Ja se osjećam ugroženo, ja se osjećam uplašeno. Mene su s ovog stadiona dvaput odvodili u zatvor. Prvi put jer sam rekao policajcima da puste dvojicu navijača, proveo sam noć u zatvoru. Znate kako je to završilo, oslobođen sam. A bio sam optužen od godine do 10 godina zatvora. Drugi put sam završio u zatvoru u famoznom slučaju kad sam, kako vi to kažete, kad sam na osebujan način opisivao lik i djelo ministra Željka Jovanovića. Tad sam završio u zatvoru zbog govora mržnje i pozivanja na nasilje. Ja sam već saslušan, vidjet ćemo kako će to završiti.

- Ja sam dvaput završio u zatvoru zbog ničega. Sad traže godinu dana zatvora. E pa neću šutjeti! Neću dok ima kapi krvi u meni. U ime mog dida, babe, oca, majke, supruge, djece... Ja sam ZA! Nikome ne odričem pravo, ali da li je brak zajednica muškarca i žene? Pa naravno da je! Pa nije nas roda donijela na svijet!

- Tko god se usudi reći da je zajednica muškarca i žene brak on je izmasakriran. Vidjet ćete kako će mene izmasakrirati. Ali volim krepat, a ne molat, kako kažu Riječani i Istrijani. Znam da će mi prirediti još veći pakao, ali evo ja sam još tu. Bolje da živim jednu minutu časno, nego sto godina kao "fukara". Pozivam građane, izađite, ne bojte se. Nemojte da vas starost pita gdje vam je bila mladost.

"Ali ja želim slušati narodnu glazbu, da mi uđe u venu!"

- Nećete vi razbojnici mene učiti kako ću se ja hraniti. Nećete vi mene učiti kako ću se ja oblačiti, što ću slušati. Jesam li ja primitivac ako slušam narodnu glazbu? Pa ja sam se više naslušao simfonije, opere, tenora više nego oni za cijeli život. Ali ja želim slušati narodnu glazbu, da mi uđe u venu! Oni meni govore da je ovo demokracija? Pa oni kažu da je demokracija kad se ide ubijati Sadama Huseina zbog atmoske bombe, a kasnije kažu, ups, pogriješili smo. Sorry.

- Moja žena, medicinska sestra, rano je ostala bez oca i majke. Imala je privilegiju i sreću da je upoznala čuvenog ginekologa Asima Kurjaka, koji je bio u dobrim odnosima s Gadafijem, predsjednikom Libije. Ona je zahvaljujući profesoru Kurjaku kupila u Libiji sebi stan. Tog Gadafija su ubili kao psa. Znate u kakvom je danas stanju Libija? Sve u ime demokracija, ali lažne demokracije!

24sata.hr