ZBOG OLUJNIH UDARA VJETRA Potpuno odsječena autocesta A1

olujni vjetar, autocesta A1
Cropix

Zbog olujnih udara vjetra autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje zatvorena je za sve skupine vozila, obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački. Na Jadranskoj magistrali, između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Predmet je na kolniku na autocesti A1 na 350+000 km između čvora Vrpolje i čvora Prgomet u smjeru Dubrovnika pa se vozi uz ograničenje brzine 60 kilometara na sat, prenosi Hina.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Ponegdje ima i magle pa iz HAK-a vozačima savjetuju da na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema na županijskim i lokalnim cestama na području Korenice.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U prekidu je trajektna linija Sumartin-Makarska.