ZBOG IZVLAČENJA NOVCA Otac Mate Rimca osuđen na tri godine zatvora

Ivan Rimac osuđen na tri godine zatvora
Luka Stanzl, Davor Javorovic/PIXSELL

Općinski sud u Požegi osudio je Ivana Rimca (62) na tri godine zatvora zbog izvlačenja novca iz Slavonije DI, tvrtke iz Slavonskog Broda koja se bavila preradom drva. Rimcu se sudilo po optužnici iz srpnja 2013., a nepravomoćna presuda, donesena 24. listopada 2023., strankama je otpremljena 21. prosinca prošle godine, javlja Dnevnik.

Poznato je i kako je Rimac izvlačio novce iz slavonske tvrtke. On je 14. listopada 2002. prodao 15.208 kvadrata zemljišta tvrtke Slavonija DI svojoj tvrtki za 529.842 eura. Samo dva dana kasnije njegov partner u tvrtki Rim i Zov prodaje to isto zemljište tvrtki Alastor za 948.670 eura.

Samo osam dana kasnije Rimac je na isti način prodao još jedno zemljište tvrtke Slavonija DI. Krajem 2003. Rimac je dogovorio da će Rim i Zov srušiti staru tvornicu Slavonije DI u Slavonskom Brodu za 939.146 eura. Prije nego što je taj ugovor sklopljen, piše Index, Rimčev partner je s direktorom tvrtke Amantes dogovorio rušenje tvornice. Tvrtka Rim i Zov rušenje tvornice je platila 410.599 eura.

Rimac za troškove postupka mora platiti 663.61 euro. Nije poznato je li Rimac već podnio žalbu na presudu, što je mogao učiniti u roku od 15 dana. Sud nije tražio od Rimca da vrati novac koji je izvučen iz Slavonije DI.

Ivan Rimac je otac Mate Rimca, vlasnika Rimac Automobila. Jedno vrijeme bio je i predsjednik Nadzornog odbora u sinovoj tvrtki. Zaposlen je u tvrtki RIMC te ima više poslovnih udjela u tvrtkama u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji te Njemačkoj, navedeno je u sudskoj presudi.