Završeno je pripajanje Splitske banke OTP banci

OTP banka , bankomat Splitske banke, Pripajanje

Tijekom proteklog vikenda završeno je pripajanje Splitske banke OTP banci, koja od danas posluje kao jedinstvena banka pod imenom OTP banka Hrvatska sa sjedištem u Splitu, priopćeno je u utorak iz OTP banke.


"Banka će poslovati pod imenom OTP banka Hrvatska, sa sjedištem u Splitu. Središnje funkcije banke će, osim u Splitu, i dalje biti u Zadru i Zagrebu, s poslovnim centrima u Dubrovniku, Puli, Osijeku i Varaždinu", kaže se u priopćenju.

Dodaje se kako pripajanjem nastaje četvrta po veličini banka u Hrvatskoj s tržišnim udjelom od 11 posto, poslovno prisutna u svim hrvatskim regijama, sa 147 poslovnica i više od 500 bankomata.

Banku će voditi uprava u sastavu Balázs Békeffy, predsjednik, te članovi Zvonimir Akrap, Slaven Celić, Zorislav Vidović, Nera Šunjić i Bruno Biuk.

"Spajanjem smo stvorili nacionalno snažnog tržišnog igrača, s najboljim karakteristikama obiju banaka i bogatim portfeljem proizvoda te velikim potencijalom tržišnog razvoja. OTP banka Hrvatska ostat će predani partner svim svojim tradicionalnim lokalnim zajednicama, sudjelujući u potpunosti u financiranju projekata jedinica lokalne samouprave i regionalne uprave, kao i svojim ulaganjima u društveni, obrazovni, kulturni i sportski razvoj", izjavio je predsjednik Uprave Balázs Békeffy.

Pripajanje Splitske banke OTP banci počelo je u svibnju prošle godine, kada je OTP banka postala potpunom vlasnicom Splitske banke.

Osim banke, u OTP grupi u Hrvatskoj posluju OTP Leasing, OTP Invest, OTP Osiguranje, OTP Nekretnine, OTP Savjetovanje i SB Zgrada.