ZARADILI HRPU NOVCA Vulkanizeri bušili gume na skupim autima kako bi imali više posla

izbušena guma
Ilustracija

Hrvatska policija u Rijeci uhvatila je vulkanizere koji su bušili gume na automobilima kako bi ih potom mogli popraviti i zaraditi.

Kako je jutros objavila riječka policija, nakon višemjesečnog i opsežnog istraživanja policijskih službenika Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, u suradnji sa službenicima I. i II. policijske postaje Rijeka, otkrivena su trojica hrvatskih državljana koje su sumnjiči za počinjenje kaznenih djela oštećenje tuđe stvari i poticanje.

Bušili gume na skupim autima

Riječ je o osobama starosti 25, 28 i 35 godina za koje je utvrđeno kako su tijekom prošle godine u Rijeci, u razdoblju od ožujka do kraja rujna, u dogovoru za ostvarivanjem protupravne imovinske koristi, bušili gume na osobnim vozilima veće materijalne vrijednosti. Time su 46 hrvatskih i stranih državljana sveukupno oštetili za najmanje 11.800 eura, objavila je policija.

Osumnjičeni 35-godišnjak i 28-godišnjak su k tome 25-godišnjaka poticali na činjenje spomenutih djela za novčanu naknadu, a koju će dobiti nakon što oni oštećene pneumatike na vozilima zamjene i poprave, objavila je policija.

Usluge naplaćivali skuplje nego obično

Naime, isti su kao obrtnici vulkanizerskih radova se dosjetili da će po počinjenim (ne)djelima kružiti po mjestima događaja specijaliziranim i opremljenim vozilom za vulkanizerske radove i tako oštećenim vlasnicima vozila neposredno pružiti brzu uslugu popravka istih, objavila je policija, dodavši da su pri tome tu uslugu naplaćivali u većem iznosu od uobičajene cijene i tako stekli oko 2600 eura.

Troje kazneno prijavljenih

U sklopu istraživanja, a temeljem naloga Županijskog suda u Rijeci, provedene su pretrage doma i prostora, kao i vozila kojima se koriste 35-godišnjak i 28-godišnjak, na širem području Rijeke i tom prilikom je pronađeno i oduzeto više predmeta koji se dovode u vezu s počinjenjem opisane vrste kaznenih djela, objavila je policija.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela oštećenje tuđe stvari, po završetku istraživanja kazneno su prijavljena sva trojica osumnjičenika, a 35-godišnjak i 28-godišnjak i za kazneno djelo poticanje te su njih dvojica, uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku, zaključuje se u priopćenju.