Zahtjev stožera: Ćirilica u Vukovaru ni u kom slučaju,traže Matićevu ostavku

Prema riječima predsjednika Stožera Tomislava Josića, Stožer i ostale udruge imaju i potporu 300-tinjak drugih braniteljskih udruga iz cijele Hrvatske. "Ovo kažemo samo da znate koga predstavljamo" rekao je Josić koji je pročitao i donesene zaključke sa sastanka.

Zaključci:

1. Ćirilica se ne smije uvesti u Vukovar ni po koju cijenu.

2. Proglašavanje Grada Vukovara mjestom od posebnog pijeteta. Ako Vlada bude ignorirala zahtjeve Stožera, poduzet ćemo sve da Vukovar bude negostoljubiv za političare 18. studenoga. Pokrenut ćemo tada i potpisivanje referenduma pod nazivom Proglašenje Grada Vukovara mjestom posebnog pijeteta i vraćanje u Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina cenzus od 50 posto prisustva na određenom području za ravnopravno ostvarivanje svih prava.

3. Bojkotiranje državnog protokola vezano za obilježavanje bitnijih događaja i obljetnica iz Domovinskog rata od svih braniteljskih, stradalničkih i domoljubnih udruga te prekidanje svake suradnje s aktualnom vlašću.

4. Osnovan je Koordinacijsko-operativni tim na razini države koji ima 44 člana i čiji je predsjednik Tomislav Josić. Riječ je o koaliciji branitelja, stradalnika, hranitelja i molitvenika koji će zajedno djelovati na rješavanju svih gorućih nacionalnih problema.

5. Organizacija prosvjednog skupa u vrlo skoro vrijeme u Zagrebu pod nazivom "U Vukovaru se branila Hrvatska, u Zagrebu se brani Vukovar".

6. Zahtijevamo neopozivu ostavku ministra branitelja Predraga Matića jer je svojim dosadašnjim radom i svojim djelovanjima i obraćanjima u medijima narušio dostojanstvo svakog stradalnika Domovinskog rata.

 

croportal.net