ZAGREB Zaposlenik Ministarstva vanjskih poslova s dvojicom Indijaca u obiteljskoj kući skrivao 9 migranata

kuća
Screenshot: RTL Danas

Zaposlenik Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske je na području Zagreba, točnije kvarta Medveščak zajedno s dvojicom Indijaca u obiteljskoj kući skrivao devet migranata, doznaje RTL Danas.

Muškarac (64) je uhićen jer je s dvojicom državljana Indije ilegalno u svojoj kući držao devetero stranaca. Četvero iz Bangladeša i pet iz Pakistana pokušalo je pobjeći policiji, no brzo su uhvaćeni, a svi su nakon toga zatražili azil.

"Opremio kuću madracima i donosio hranu migrantima"

Policija je nekoliko dana nakon dojave da se u kući nalaze ilegalni migranti i osiguravala cijelo područje. Na kraju su privedeni svi osim jednog državljanina Indije, koji je u bijegu. 64-godišnji zaposlenik Ministarstva ispitan je u Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu i pušten da se brani sa slobode.

"Hrvatski državljanin je svoju kuću iznajmio drugoosumnjičenom. On je tu kuću opremio madracima i donosio hranu osobama koje su se tu nalazile. Govorimo o jednom dogovoru trojice muškaraca s ciljem koristoljublja. Oni su omogućili pomogli ulazak kretanje i boravak stranih državljana na području republike Hrvatske", rekla je Marija Goatti, glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke.