ZAGREB Plinom se otrovalo sedam državljana BiH, jedan je preminuo

pucnjava, Sarajevo, crna kronika, teška prometna nesreća, smrtno stradao, pogibja, modriča, prometna nesreća, Jablanica, policajac, poginuo, teška prometna nesreća, Tomislavgrad, crna kronika, Vitez, preminuo, smrt, teška prometna nesreća, motociklo, tunel gaj, migrant , Sarajevo, nasmrt pretučen, teža prometna nesreća, Vranduk , teška prometna nesreća, vrbovec, ubojstva, Amerika, eksplozija, Tuzla, beživotno tijelo, beskućnik, stravična prometna nesreča, Bosanska Gradiška, ubojstvo, samoubojstvo, djevojka, eksplozija, bomba, teška prometna nesreća, poginuo, pjesak, preminula , djevojka, poginuo, ozljede, prometna, trovanje plinom, Zagreb

Sinoć oko 23 sata na području zagrebačkog Maksimira u Ulici I. Resnik, u kući u vlasništvu 66-godišnjakinje, najvjerojatnije je došlo do trovanja ugljikovim monoksidom sedam državljana Bosne i Hercegovine.

Od posljedica trovanja preminuo je 57-godišnjak. Ostalih šest otrovanih muškaraca starosti 42, 33, 26, 24, 22 i 21 godinu prevezeni su na bolničko liječenje u zagrebačke bolnice.

Većina muškaraca bila je u besvjesnom stanju kada je do njih došla Hitna. Očevid kojim bi se trebale utvrditi sve okolnosti trovanja će se nastaviti danas.

U sinoćnjem priopćenju zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama stoji kako je Javna vatrogasna postrojba u subotu oko 23:45 sati primila poziv policije radi pomoći oko otvaranja stana, a za koji se pretpostavljalo da se radi o curenju plina, prenosi Index.

"Izlaskom na teren potvrdilo se da se radi o curenju ugljičnog monoksida iz bojlera. Uslijed curenja plina sedam osoba je ozlijeđeno i prevezeno u bolnice, a radi se o stranim državljanima", dodaje se u priopćenju.

Gradska plinara Zagreb je preuzela pregled svih instalacija u objektu. Na teren su izašli Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba s tri vatrogasca i jednim vozilom, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba s četiri vozila, Gradska plinara Zagreb, Policijska uprava zagrebačka i Ured za upravljanje u hitnim situacijama.