BUS PREMA IMOTSKOM ‘Našli su kofer pun trave, jedan je uzeo malo i zapalio da bude siguran...‘

Trava
Policijska uprava

Nakon što su svi mediji objavili da je u četvrtak na naplatnoj postaji Dugopolje zaustavljen autobus, koji je prometovao na relaciji Zagreb-Imotski, u kojem je pronađeno ukupno 16 kilograma i 241 gram marihuane, nije se više ništa doznalo, ni tko je glavni akter ove priče, ni kome je droga bila namijenjena, piše Slobodna Dalmacija.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu otvorilo je istragu protiv 36-godišnjeg I.Ž. iz Imotskoga, za kojeg se sumnja da je 9. srpnja, oko 16.50, na autobusnom kolodvoru u Zagrebu donio tu marihuanu u crnom kovčegu marke "Samsonite" te ga predao vozaču autobusa, kojemu je platio za uslugu prijevoza do Imotskog kao nesuđenog odredišta.

Marihuana je bila uredno upakirana u petnaest PVC vreća, a ni jedno pakiranje nije bilo lakše od kilograma. Ipak, ovoj pošiljci nije bilo suđeno da dođe u Imotski: već su na kolodvoru u Zagrebu nadzorne kamere snimile Žderu s kovčegom, pa nakon svega nije ni mogao vrdati pred policijskim istražiteljima.

Priznao je da je posao preuzeo zato što je nezaposlen i bez primanja te da je za transport marihuane trebao dobiti četiri do pet tisuća kuna. Nije, međutim, rekao od koga i čija je zapravo marihuana. Rekao je tek da je znao da je u kovčegu marihuana, ali da nije znao koliko ima kilograma.

Marihuanu je na kolodvoru u Imotskom trebala čekati njegova sestra, a on je svojim vozilom iz Zagreba krenuo za autobusom odmah nakon polaska u 17 sati iz Zagreba.

Oko 21.30 na naplatnoj postaji Dugopolje autobus su zaustavili carinski i policijski službenici, a za to je vrijeme Ždero uzalud čekao autobus u Imotskom.

Vozač autobusa je organima reda rekao od koga je dobio kovčeg na kolodvoru i kako se zove osoba koja mu je rekla da ga preda u Imotskom njegovoj sestri te se klupko brzo razmotalo uhićenjem I.Ž., kojemu je nakon saslušanja određen istražni zatvor.

Cijelu akciju zapljene gledalo je dvadesetak putnika, a čini se da su carinici znali koga i što čekaju jer je jedan od njih upitao vozača autobusa je li netko slao nešto iz Zagreba u Imotski.

- Vozač je odgovorio da jest i onda su podigli poklopac "bunkera" i izvadili jedan dosta velik crni kufer. Razrezali su ga i iz njega počeli vaditi pakete u kojima je bilo nešto. A onda je jedan od njih uzeo malo toga iz jednog od paketa u ruke, zapalio to i po mirisu zaključio da se radi o marihuani - ispričala je jedna putnica, dodajući kako su nakon tog otkrića carinici pozvali policijske inspektore te da je autobus bio zaustavljen oko dva sata prije negoli su ga pustili da krene u Split, piše Slobodna Dalmacija.