ZADAR Negativna sva 82 na Covid-19 testirana uzorka s teniskog turnira

Novak Đoković i Goran Ivanišević
EPA

Negativnima na covid-19 pokazala su se sva 82 testirana uzorka u ponedjeljak navečer nakon pojave zaraze koronavirusom na zadarskom teniskom turniru Adria Tour, a pozitivno je samo 5-godišnje dijete koje je zarazio član obitelji koji je bio na turniru.

Stožer civilne zaštite Zadarske županije potvrdio je u utorak ujutro kako su tijekom jučerašnjeg dana ukupno testirana 82 uzorka, od kojih je jedan pozitivan, a riječ je o petogodišnjem djetetu koje nema simptome i u samoizolaciji je s roditeljima.

Prema neslužbenim informacijama, dijete nije bilo na turniru, nego se zarazilo na obiteljskom druženju, a s tenisačima se navodno družio jedan od članova njegove obitelji, javlja Hina.

U samoizolaciji 81 osoba, s turnira ukupno četiri zaražene osobe 

Ukupno je u samoizolaciji 81 osoba, a uključujući slučaj spomenutog djeteta, broj zaraženih u Zadru nakon teniskog turnira popeo se na četiri

Novo žarište zaraze koronavirusom u Zadru krenulo je nakon otkrića da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov zaražen koronavirusom.

Uz Dimitrova, koji se testirao u Monacu, pozitivnima na koronavirus pokazali su se i hrvatski tenisač Borna Ćorić te treneri srbijanskog tenisača Novaka Đokovića i Grigora Dimitrova.