VIDEO  ZABIJELILA SE DALMACIJA Olujna tuča, poplavljene kuće, velika šteta u poljoprivredi

nevrijeme, tuča
24sata.hr

U popodnevnim satima jako grmljavinsko nevrijeme je zahvatilo dio Dalmacije. Najjači oblak razvio se iznad Kaštelanskog zaljeva, a prema zasad dostupnim informacijama nevrijeme je najjače zahvatilo područje Kaštel Lukšića i Kaštel Staroga, javlja Dalmacija danas.

Sadržaj se učitava...

U Dalmaciji je najviše oborina palo u Zanotu, čak 36 litara po metru kvadratnom, a u Hrvacama 26 l/m2. Slijedi K.Štafilić u kojem je u samo sat vremena palo više od 20 l/m2.

Iako u K.Starom nema mjerne postaje, prema podacima vatrogasaca upravo je tamo pala najveća količina oborina na ovom području.

Kako se doznaje od DVD Kaštela u K. Starom su imali više od 10 intervencija ispumpavanja podruma i drugih prostorija i to zbog oborinskih voda. DVD Kaštela intervenirao je s dva vozila i šest vatrogasaca. kcije ispumpavanja su i dalje u tijeku, vatrogasci su na terenu od prve dojave, oko 13:40 sati.

Zanimljivo, na mjernoj postaji K.Štafilić temperatura zraka je u kratko vrijeme je pala za 13 stupnjeva, odnosno s 27 na 14 Celzijevih stupnjeva. Nevrijeme se nastavilo kretati prema Splitu, ali značajno je oslabjelo, pa je u Splitu pala lagana kiša uz umjereno osvježenje.

Velik broj čitatelja s područja K.Starog i K.Lukšića dojavio je velike štete u poljoprivredi.

Sadržaj se učitava...

Brojni vozači su ostali ‘zarobljeni’ na brzoj cesti i lokalnim cestama, jer je ponegdje bilo više od 20 cm leda.