ZA SVE SKUPINE VOZILA Zatvorena autocesta A1, otvoreni zaobilazni pravci

Autocesta

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvoreni su: autocesta A1 između Svetog Roka i Posedarja (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina); državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Paški most (DC106).

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak je državna cesta kroz Gorski kotar (DC3); Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Zbog vjetra na državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99), lokalnoj cesti između Kraljevice i čvora Križišće (LC58107) te Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicom i motocikle (I. skupina), a između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina); na Krčkom mostu (DC102) zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu te osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom (I. skupina).

Kolnici su mjestimice mokri i skliski, a ponegdje u unutrašnjosti ima i magle. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama – izvijestio je HAK.